Vind een gietvloer expert in Limburg!

Vergelijk offertes van bedrijven uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen
gietvloeren Limburg

Gietvloeren Limburg

Hoewel tot voor kort parketvloeren het meest populair waren bij klanten uit Limburg, kiezen steeds meer mensen voor laminaat of een gietvloer als alternatief. Gietvloeren, ook wel expoxyvloeren of pu vloeren genoemd, brengen verschillende voordelen met zich mee, waaronder een lage onderhoudstijd en lange levensduur. Bent u benieuwd naar de mogelijkheid van een gietvloer bij u thuis? Wilt u meer weten over het verschil tussen epoxy en polyurethaan? Of hebt u een vraag over het aanleggen van bedrijfsvloeren van kunsthars? Aarzel dan niet om het contactformulier op de offertepagina in te vullen. Geef hierop uw vragen of wensen aan, en wij bieden u spoedig tot maximaal 5 vrijblijvende offertes aan van specialisten uit ons netwerk in Limburg. Door de offertes met elkaar te vergelijken, kiest u altijd voor een vloerder die aan uw wensen voldoet. Wij verzekeren u van een snelle en vakkundige hulp.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Zoals elke andere vloersoort kent ook een epoxyvloer zowel voor- als nadelen. Het grootste voordeel van gietvloeren is dat deze een zeer lange levensduur kennen. Dit betekent dat u lange tijd profiteert van een optimaal resultaat, zonder slijtage of scheuren. Daarnaast is een epoxyvloer onderhoudsvriendelijk. Door deze regelmatig te vegen of te reinigen met een standaard reinigingsmiddel blijft het oppervlak hygiënisch, en blijft de beschermlaag in goede staat. Een volgend voordeel is dat u bij menig leverancier een ruime keus krijgt uit kleuren en designs. Laat bijvoorbeeld uw bedrijfslogo in de epoxy verwerken. Tot slot is een pu basisvloer te combineren met een vloerverwarming.

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

Het leggen van epoxyvloeren is een klus waarvoor u de ondersteuning van een ervaren vloerder uit Limburg dient in te roepen. Dit komt doordat elke woning en ondervloer anders is, waardoor de benodigde materialen en technieken verschillen. Het leggen van gietvloeren is een proces dat twee tot vier dagen kost, afhankelijk van de staat van de ondervloeren en de gekozen kunsthars. Na het leggen dient u de gietvloer nog minimaal 24 uur te laten drogen, en is 48 uur vereist voor de uitharding. Topvloeren van polyurethaan kunt u op vrijwel alle ondervloeren laten aanbrengen, zowel op de begane grond als op verdiepingen.

Gietvloer prijzen

Vloer in m² Epoxy Cementgebonden Polyurethaan
20 m² tot 50 m² €1.800,- tot €4.500,- €2.900,- tot €4.750,- €2.000,- tot €5.000,-
50 m² tot 100 m² €4.500,- tot €9.000,- €4.750,- tot €9.500,- €5.000,- tot €10.000,-
100 m² tot 150 m² €9.000,- tot €13.500,- €9.500,- tot €14.250,- €10.000,- tot €15.000,-
150 m² tot 200 m² €13.500,- tot €18.000,- €14.250,- tot €19.000,- €15.000,- tot €20.000,-

* We zijn uitgegaan van gemiddelde prijs van epoxy €90,- (dikte: 2-3 mm), cementgebonden gietvloer €95,- (6 mm) en polyurethaan €100,- (4 mm).

Hoe is de prijs van een gietvloer opgebouwd?

De prijs voor het laten leggen van gietvloeren hangen van diverse factoren af. Ten eerste is de gietvloersoort van invloed op de prijs: een cementgebonden gietvloer kost gemiddeld €95,- per vierkante meter. Een volgende invloedsfactor op de prijs is of u de vloer nieuw legt, of over een andere basisvloer laat aanbrengen. Een derde invloedsfactor is het oppervlak van de woonkamer: de meeste vloerders werken met een minimale prijs van ongeveer €2.500,- voor ruimtes van 20 vierkante meter. Meer weten over de prijs voor een cementgebonden- of epoxyvloer bij u thuis? Vraag dan vrijblijvend enkele offertes aan.

Verschillende gietvloerstijlen

Op het moment dat u kiest voor een epoxyvloer voor uw woning of bedrijfspand in Limburg, dan zult u de keus krijgen uit een ruim assortiment aan gietvloerstijlen. Een opkomende stijl is de opvallende gietvloer. Bij deze stijl maakt men gebruik van aanwezige kleuren zoals framboosrood, door de combinatie met neutraal meubilair creëert men een geheel eigen sfeer in huis. Een andere optie is de industriële look. Het gaat dan om wat donkerdere gietvloeren, die een rustig of stoer karakter aan de ruimte geven. Met name voor kantoorpanden, en zeker in combinatie met houten meubels is de industriële of witte look een goede optie.

Zoekt u een vloerder die bij u een gietvloer kan leggen?

De bedrijven uit ons netwerk hebben meerdere jaren ervaring en leveren hoogwaardig gietvloeren af.

Offertes aanvragen

Gietvloer soorten

Naast de verschillende gietvloerstijlen, bestaan er ook meerdere gietvloersoorten. De soort is afhankelijk van het basismateriaal dat men gebruikt voor het maken van het vloeibare mengsel. Voor gietvloeren geldt dat er meestal een kunsthars aan de basis ligt. Zowel epoxy als polyurethaan (pu) vormen veel gekozen basisproducten voor een kunstharsvloer. Er bestaan tevens cementgebonden gietvloeren. Een cementgebonden vloer is technisch gezien niet helemaal een gietvloer, omdat het zichzelf soms niet nivelleert. De cementgebonden topvloer oogt echter zeer warm, en is eenvoudig te onderhouden. Een laatste gietvloersoort die u bij menig leverancier uit Limburg kan bestellen is het steentapijt: een toplaag met geïntegreerde steenkorrels.

Epoxy gietvloer

Wij noemden hierboven dat voor een kunstharsvloer zowel epoxy als polyurethaan de basis kunnen vormen. Epoxy is een kunststof polymeer met vloeistofdichte eigenschappen. Dit betekent dat epoxy bestand is tegen vrijwel alle chemicaliën, en dat het over een grote draagkracht beschikt. Epoxyvloeren worden daarom veelvuldig toegepast bij bedrijven en openbare ruimtes. Het nadeel van epoxyvloeren ten opzichte van gietvloeren van polyurethaan is dat ze sneller verkleuren. Hierdoor past men epoxyvloeren minder snel toe bij particuliere woningen, en eerder bij ziekenhuizen of bedrijfspanden in Limburg. Let er bovendien bij het leggen van de epoxyvloer op dat de ondervloer volledig stabiel is om scheuren te voorkomen.
epoxyvloeren Limburg

Polyurethaan gietvloer

Het alternatief voor epoxy als basis voor gietvloeren is polyurethaan. Polyurethaan (afgekort pu) is eveneens een kunststof polymeer, met harde en flexibele eigenschappen. Gietvloeren van pu werden specifiek ontwikkeld voor de toepassing in particuliere woningen. Dankzij de positieve eigenschappen van pu is een dergelijke kunstharsvloer beter bestand tegen verkleuringen, vlekken en krassen. Bovendien is een pu gietvloer te combineren met vloerverwarming en werkt het geluidsdempend. Het nadeel van deze kunstharsvloer is dat het gieten meer tijd in beslag neemt, en dat er sprake is van enige stankoverlast tijdens het leggen. Voor epoxyvloeren bestaan er bovendien meer afwerkingen dan voor pu vloeren.

Geschikt voor bedrijf en woning

In eerste instantie werden epoxyvloeren met name toegepast bij bedrijven. Niet alleen een kunstharsvloer, maar ook cementgebonden gietvloeren vormen hiervoor een uitstekende keus. Rollende bureaustoelen, maar ook zware machines of hoge eisen aan hygiëne, voor al deze zaken is een gegoten bovenvloer een uitstekende keus. Doordat gietvloeren naadloos zijn te leggen, zijn ze ook zeer geschikt voor toepassing bij een showroom of winkel: het biedt een uniforme en egale uitstraling. Dankzij de ontwikkeling van de pu bovenvloer, is tegenwoordig ook de toepassing bij woningen niet meer weg te denken. Wilt u meer weten over de mogelijkheden bij u in Limburg? Vraag dan om meer informatie.
gietvloer Limburg

Vloerverwarming, een goede match!

Regelmatig krijgen de medewerkers uit ons netwerk in Limburg de vraag of het een optie is de gegoten bovenvloer te combineren met een vloerverwarming. Het antwoord hierop is een volmondig ja. Hoewel men niet alle gietvloeren kan combineren is dit in de meeste gevallen wel mogelijk. Met name een troffelvloer of steentapijt vormt een goede combinatie met de vloerverwarming. Dankzij de open structuur zal de warmte gemakkelijker in huis komen. Hoewel epoxyvloeren vele positieve eigenschappen hebben, is een dergelijke kunstharsvloer niet boven een vloerverwarming te leggen. De prijs voor de vloerverwarming daalt als u een specialist uit de regio tevens de bovenvloer laat aanbrengen.

Bespaar tot 40% door het vergelijken van offertes!

Hebt u een vraag over het verschil tussen epoxy en een andere kunsthars? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor het vervangen van uw huidige bedrijfsvloer door een epoxyvloer? Of wilt u meer weten over de prijs voor een kunstharsvloer bij uw badkamer of keuken in Limburg? Aarzel dan niet om op onze offertepagina het contactformulier in te vullen. Wij sturen u op basis van uw wensen prijsopgaven toe van vloerders uit Limburg. Het is aan u om deze met elkaar te vergelijken en zo te kiezen voor de specialist die bij u past. Door het vergelijken bespaart u tot wel 40% op de klus!

Offertes aanvragen