Vind een gietvloer expert in West-Vlaanderen!

Vergelijk offertes van bedrijven uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen
gietvloeren West-Vlaanderen

Gietvloeren West-Vlaanderen

Woont u al langere tijd op hetzelfde adres, of bent u de eigenaar van een bedrijfspand en is het hoognodig de vloeren te vervangen? Dan krijgt u bij menig vloerder uit West-Vlaanderen de keus uit verschillende vloersoorten. Eén van de vloersoorten die steeds meer populariteit krijgt is de gietvloer. Gietvloeren worden meestal gemaakt van een kunsthars (epoxy of polyurethaan), maar ook cementgebonden gietvloeren vormen een optie. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor het leggen van een kunstharsvloer bij u thuis? Wij beheren een netwerk van vloerders, die allen een ruime ervaring hebben binnen het vakgebied. Geef via het contactformulier op de offertepagina uw wensen en vragen door, en wij sturen u spoedig enkele vrijblijvende offertes toe. Kies op basis van de prijs en werkwijze voor de vloerder uit West-Vlaanderen die het beste bij u past. Wij helpen u graag verder.

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Omdat epoxyvloeren nog een relatief nieuwe ontwikkeling vormen, krijgen de vakmannen uit West-Vlaanderen regelmatig de vraag wat exact het voordeel is van een gietvloer. De toepassing van kunstharsvloeren (zowel van epoxy als polyurethaan) brengen meerdere voordelen met zich mee. Het beste eigenschap is de lange levensduur van de kunstharsvloer. U profiteert minimaal 25 jaar van een prachtig oppervlak. Een volgend voordeel van epoxyvloeren is dat u deze in vele kleuren kunt bestellen, zelfs met uw bedrijfslogo erin verwerkt. Een specifiek voordeel van pu gietvloeren is dat deze een uitstekende combinatie vormen met een vloerverwarming. Alle gietvloeren vragen bovendien weinig onderhoudstijd: wekelijks vegen is voldoende.

Hoe wordt een gietvloer gelegd?

Het leggen van een epoxyvloer vereist een grote handigheid, u dient hiervoor dan ook de hulp van een erkend vloerder uit West-Vlaanderen in te schakelen. Het leggen van epoxyvloeren kost twee tot vier dagen, afhankelijk van de staat van de ondervloer. Hoewel vrijwel elke ondervloer kan dienen als basis voor de epoxy, is het wel belangrijk dat deze stabiel ligt. Het is dan ook verstandig om wel krimpvoegen aan te brengen in de ondervloeren van epoxyvloeren. Een gietvloer is over het algemeen na 24 uur beloopbaar. Pas na 72 is de volledige draagkracht tot ontwikkeling gekomen. Dan mogen zware machines over de topvloer rijden.

Gietvloer prijzen

Vloer in m² Epoxy Cementgebonden Polyurethaan
20 m² tot 50 m² €1.800,- tot €4.500,- €2.900,- tot €4.750,- €2.000,- tot €5.000,-
50 m² tot 100 m² €4.500,- tot €9.000,- €4.750,- tot €9.500,- €5.000,- tot €10.000,-
100 m² tot 150 m² €9.000,- tot €13.500,- €9.500,- tot €14.250,- €10.000,- tot €15.000,-
150 m² tot 200 m² €13.500,- tot €18.000,- €14.250,- tot €19.000,- €15.000,- tot €20.000,-

* We zijn uitgegaan van gemiddelde prijs van epoxy €90,- (dikte: 2-3 mm), cementgebonden gietvloer €95,- (6 mm) en polyurethaan €100,- (4 mm).

Hoe is de prijs van een gietvloer opgebouwd?

De prijs van een gegoten bovenvloer wordt uit verschillende facetten opgebouwd. De belangrijkste invloedsfactor op de uiteindelijke prijs is het materiaal waar u voor kiest. De expoxyvloer kost bijvoorbeeld €90,- per vierkante meter. Terwijl de cementgebonden variant rond de €95,- ligt. Een andere invloedsfactor is het aantal lagen dat men moet leggen. Ook de gekozen kleur en de staat van de ondergrond is uiteindelijk van invloed. Over het algemeen geldt wel: hoe groter het oppervlak, hoe lager de gemiddelde prijs. Benieuwd naar de prijzen voor een vloerrenovatie bij u in West-Vlaanderen? Vraag dan vrijblijvend enkele prijsopgaven aan van specialisten uit de regio.

Verschillende gietvloerstijlen

Op het moment dat u gekozen hebt voor een kunstharsvloer van epoxy of polyurethaan, dan krijgt u vervolgens de keuze uit de vele gietvloerstijlen die er bestaan. Met name epoxyvloeren zijn leverbaar in een groot assortiment aan kleuren en designs. Kies bijvoorbeeld voor een opvallende epoxyvloer in citroengeel of framboosrood, en combineer dit met neutrale meubels. Ligt de gietvloer op kantoor? Kijk dan naar de industriële look. De donkere tinten, zeker in combinatie met houten meubilair, leveren een klassiek en rustig design. Voor pu gietvloeren bij particuliere woningen in West-Vlaanderen is de witte variant een geschikte optie. Dit creëert uniformiteit, en veel licht en ruimte.

Zoekt u een vloerder die bij u een gietvloer kan leggen?

De bedrijven uit ons netwerk hebben meerdere jaren ervaring en leveren hoogwaardig gietvloeren af.

Offertes aanvragen

Gietvloer soorten

Wij noemden hierboven al dat er verschillende vloersoorten bestaan. Zo is er de epoxyvloer en de gietvloer van polyurethaan. Naast deze welbekende opties zijn er echter nog heel wat andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de cementgebonden gietvloeren. Een cementgebonden oplossing heeft een grotere stevigheid als voordeel, al is de vloer soms net iets minder egaal. Een volgende optie is het steentapijt: door kleine steenkorrels door de hars te mengen, ontstaat er een geheel uniek oppervlak. Een laatste optie waarover wij u verder willen informeren is de troffelvloer. Een troffelvloer is zeer sterk, geluiddempend en krasbestendig, maar heeft geen zelf-nivellerend effect, waardoor soms oneffenheden optreden.

Epoxy gietvloer

Overweegt u om voor uw bedrijfspand een gietvloer te laten leggen? Kies dan voor een epoxyvloer. Epoxy is een vloeistofdichte kunststof polymeer, die veel binnen de industrie gebruikt wordt. Een epoxyvloer heeft als grote voordeel dat het bestand is tegen chemicaliën, en dat het over een grote draagkracht beschikt. Epoxyvloeren worden dan ook regelmatig toegepast bij grote industriële bedrijven. Epoxyvloeren als bedrijfsvloeren vereisen wel een stevige ondergrond, omdat de epoxy niet erg flexibel is (in tegenstelling met pu). Het risico van epoxyvloeren is dan ook dat hier op de langere termijn scheuren in ontstaan. Een ander nadeel van een epoxyvloer is dat deze niet met een vloerverwarming te combineren is.
epoxyvloeren West-Vlaanderen

Polyurethaan gietvloer

Een tweede materiaal voor het creëren van een kunstharsvloer is polyurethaan, afgekort pu. Pu als basis voor kunstharsvloeren brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is een dergelijke kunstharsvloer uitstekend te combineren met een vloerverwarming, en zorgt de pu ervoor dat de topvloer krasvrij is. De gietvloeren van polyurethaan zijn dan ook specifiek voor toepassing in particuliere woningen ontwikkeld. Het nadeel van pu als basis voor kunstharsvloeren is dat meer tijd kost om deze te leggen. Daarnaast zult u enige stankoverlast ondervinden op het moment dat men de vloeren legt. De prijs voor pu ligt iets hoger dan die voor epoxy: per m2 betaalt u gemiddeld €100,-.

Geschikt voor bedrijf en woning

Al in 1960 werd epoxy gebruikt als basis voor bedrijfsvloeren, met name in de zwaardere industrie. Gietvloeren vormen echter voor vrijwel alle bedrijfstakken een goede oplossing. Zo zal de toplaag niet beschadigd raken door rollende bureaustoelen, is de epoxyvloer zeer hygiënisch wat geschikt is voor bijvoorbeeld fysiotherapeuten, en is het geschikt voor showrooms dankzij de uniforme uitstraling. Ook voor particulieren in West-Vlaanderen is de toepassing van gietvloeren een uitstekende optie. Doordat het materiaal naadloos aansluit en door de beschermende coating is de kans op vlekken door gemorst eten of drinken vrijwel afwezig, en hoopt vuil zich niet tussen de planken op.
gietvloer West-Vlaanderen

Vloerverwarming, een goede match!

Regelmatig krijgen wij van klanten uit West-Vlaanderen de vraag of het een optie is de kunstharsvloer of cementgebonden bovenvloer te combineren met een vloerverwarming. Het antwoord op deze vraagt hangt af van de vloersoort waarvoor u hebt gekozen. Gietvloeren op basis van epoxy kunt u namelijk niet met de vloerverwarming combineren, terwijl pu en met name het steentapijt hiervoor uitermate geschikt zijn. Let bovendien op dat het aanleggen van een vloerverwarming vereist dat u de huidige bovenvloer compleet openbreekt. Hierdoor is de prijs aanzienlijk hoger. De combinatie van klussen zal de losse installatieprijs wel verlagen, zeker door de energiebesparing op lange termijn.

Bespaar tot 40% door het vergelijken van offertes!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor cementgebonden bedrijfsvloeren voor uw fabriek in West-Vlaanderen? Hebt u een vraag over het verschil tussen een cementgebonden of een kunstharsvloer? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor een gegoten bovenvloer in uw badkamer of keuken? Aarzel dan niet om vandaag nog via de offertepagina enkele vrijblijvende offertes aan te vragen. Geef op het contactformulier aan waar u naar zoekt, en wij sturen u spoedig maximaal vijf prijsopgaven toe. Vergelijk deze offertes zelf op basis van het aanbod, en bespaar zo tot wel 40% op de inzet van een erkend vakman uit West-Vlaanderen.

Offertes aanvragen