Diverse soorten gietvloeren

Specialist inschakelen voor het leggen van een gietvloer?

Offertes aanvragen

Soorten gietvloeren

Voor de afwerking van uw woning of bedrijfspand is het leggen van een gietvloer één van de mogelijkheden. Er zijn verschillende soorten gietvloeren verkrijgbaar, allen met hun eigen voor- en nadelen. Bent u benieuwd naar de voordelen van een polyurethaan vloer of wilt u meer weten over een troffelvloer? Lees dan verder.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de soorten gietvloeren. Ook krijgt u een indicatie van de prijs en leest u meer over de mogelijke toepassingen van een gietvloer. Wilt u besparen op de kosten? Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes van experts uit uw eigen regio!

soorten gietvloeren

Epoxy gietvloer

Eén van de mogelijkheden is een epoxy gietvloer. Epoxy is een kunststof dat wordt gewonnen uit aardolie. Dit heeft enorm sterke eigenschappen, waardoor een epoxy gietvloer met uitstek geschikt is voor bedrijfsruimtes en winkelruimtes. Het is namelijk bestand tegen chemische middelen en sterk genoeg als ondergrond voor zware machines of voertuigen. Voor het leggen van een epoxy gietvloer is het belangrijk dat de ondergrond volledig vlak is. Het nadeel van epoxy is namelijk dat dit niet erg flexibel is. Is de ondergrond niet volledig stabiel, dan ontstaan er mogelijk scheuren in het oppervlak.

Polyurethaan gietvloer

Polyurethaan is een goede optie voor zowel woonhuizen als bedrijvenpanden. Polyurethaan is, net als epoxy, een kunststof gietvloer. Het polyurethaan is iets elastisch, waardoor de kans op scheuren erg klein is. Daarnaast is dit materiaal gemakkelijk in onderhoud en heeft het een strakke, moderne uitstraling. Polyurethaan heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van epoxy. Zo kan polyurethaan goed samen met vloerverwarming worden toegepast en werkt deze gietvloer geluiddempend. Daarnaast voelt polyurethaan een stuk warmer aan dan epoxy vloeren. Een nadeel is dat het leggen van de gietvloer veel tijd in beslag neemt: gemiddeld zijn de specialisten 4 tot zelfs 5 werkdagen bezig.

Steentapijt

Er zijn verschillende soorten vloeren waar u uit kunt kiezen, een populaire optie is steentapijt. Dit bestaat uit grindkorreltjes, gebonden door kunsthars van epoxy. U kunt er eventueel voor kiezen om de gietvloer op te vullen met een transparant middel. Hierdoor is het oppervlak volledig vlak zonder dat de uitstraling van het steentapijt verandert. Kiest u voor een open structuur, houd er dan rekening mee dat dit ruw aanvoelt als u hier overheen loopt. Belangrijke voordelen van steentapijt is dat dit goed te combineren is met vloerverwarming, geluidsabsorberend werkt en dat het slijt- en slipvast is.

cementgebonden gietvloer

Cementgebonden gietvloeren

Wilt u graag een moderne uitstraling in huis realiseren? Kies dan voor één van de soorten cementgebonden gietvloeren. Een cementgebonden gietvloer heeft de uitstraling van beton, wat tegenwoordig enorm populair is in moderne woningen. Cementgebonden gietvloeren hebben naast de unieke uitstraling nog een aantal belangrijke voordelen. Zo is het resultaat van de vloer helemaal slijtvast en kan het goed samen gebruikt worden met vloerverwarming. Daarnaast is een cementgebonden gietvloer een ideale keuze bij kleinere oppervlakten. Het is echter niet helemaal waterdicht, waardoor een cementgebonden vloer niet geschikt is voor natte ruimtes, zoals de badkamer.

Troffelvloer

Net als cementgebonden gietvloeren, is ook de troffelvloer populair in moderne woningen. Dit wordt gemaakt van fijngemalen grindkorrels. Deze zijn samengebonden met kunsthars. Dankzij het kunsthars is de troffelvloer enorm sterk en krasbestendig. Het wordt daarom veelal toegepast in keukens en badkamers. Daarnaast is het gemakkelijk in onderhoud, waardoor het ook een goede keuze is voor bedrijvenpanden. Troffelvloeren zijn vergelijkbaar met steentapijt. Toch zitten er belangrijke verschillen tussen deze twee soorten gietvloeren. Zo is de structuur van steentapijt een stuk grover dan bij een troffelvloer. Het bestaat uit grindkorrels met een dikte van 0.3 tot slechts 2 millimeter.

Wat zijn de belangrijkste verschillen?

Overweegt u een gietvloer aan te brengen, maar weet u niet welke soorten vloeren mogelijk zijn? Vraag dan de hulp aan een professional uit uw eigen regio. Hij geeft u een persoonlijk en professioneel advies zodat u zeker weet welke soorten gietvloeren het meest geschikt zijn in uw situatie. Vraag uzelf eerst af waar u de vloer wilt gebruiken en wat u belangrijk vindt. Zo zijn een aantal soorten gietvloeren erg gemakkelijk in onderhoud, zoals de troffelvloer, maar vereisen andere soorten vloeren juist meer aandacht: zoals epoxy gietvloeren. Daarbij zijn niet alle soorten vloeren geschikt voor alle toepassingen. Epoxy is erg geschikt voor industriële panden, terwijl cementgebonden gietvloeren juist geschikter zijn voor in huis.

Voordelen en nadelen van een gietvloer

Er zijn verschillende soorten gietvloeren om uit te kiezen, zodat u zeker weet dat er altijd een vloer is die bij u en uw wensen past. Voor een weloverwogen keuze is het belangrijk om op de hoogte te zijn van zowel de voor- als nadelen van een gietvloer.

Voordelen:

  • De meeste soorten gietvloeren zijn erg eenvoudig in onderhoud.
  • Gietvloeren zijn vaak erg dun en kunt u direct op de bestaande vloer leggen.
  • Gietvloeren hebben veel verschillende toepassingsmogelijkheden.
  • De meeste soorten vloeren zijn enorm sterk en slijtvast.

Nadelen:

  • Een gietvloer is niet voordelig; de prijs is vergelijkbaar met tegels.
  • Sommige soorten gietvloeren zijn erg gevoelig voor krassen en scheuren.
  • Het leggen van een gietvloer neemt veel tijd in beslag.
  • Het leggen van de gietvloer is niet iets dat u zelf gemakkelijk kunt doen.

Benieuwd naar de exacte prijzen en mogelijkheden?

Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan. Vele klanten zijn uw al voorgegaan!

Offertes aanvragen

Gietvloer leggen: hoe gaat de specialist te werk?

Het leggen van de nieuwe gietvloer gebeurt in verschillende lagen. Hierdoor neemt het leggen redelijk wat tijd in beslag: gemiddeld moet u rekening houden met 4 tot 5 werkdagen. Een gietvloer wordt in feite niet gelegd, maar gegoten. De vakman hoeft de uiteindelijke vloer vaak niet te egaliseren. Wanneer het middel goed wordt verdeeld over het oppervlak zorgt de vloer zelf voor een waterpas oppervlak. Hoewel dit eenvoudig klinkt, is het leggen van een gietvloer erg lastig. Beschouw het gieten van de vloer daarom niet als doe-het-zelf klus, maar schakel een ervaren vakman in voor het beste resultaat.

gietvloer leggen

Gietvloeren vanaf prijs per m²

Soort vloer Dikte Vanaf prijs per m²
Epoxy 2-3mm €90,-
Polyurethaan 3-5mm €100,-
Steentapijt 6-10mm €30,-
Cementgebonden 4-8mm €95,-
Troffelvloer 5-6mm €60,-

*Let op: dit zijn vanaf prijzen inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis offertes aan.

Welke ruimtes zijn geschikt voor gietvloeren?

In principe kunt u ervoor kiezen om een gietvloer in elke mogelijke ruimte te plaatsen: zowel de garage, de badkamer of de woonkamer. Het is hierbij wel belangrijk dat u rekening houdt met de eigenschappen van de vloer. Een cementgebonden gietvloer is bijvoorbeeld niet waterdicht, waardoor dit niet een geschikte keuze is voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer. Daarnaast zijn epoxy vloeren erg gevoelig voor krassen: wilt u liever niet dat er krassen op de vloer in de woonkamer zitten, dan kunt u beter kiezen voor bijvoorbeeld troffelvloeren. Als u een vakman inschakelt dan weet u zeker dat u de juiste gietvloer in de juiste ruimte laat leggen.

Verlaagd btw-tarief

Bent u geïnteresseerd in een nieuwe gietvloer? Goed nieuws: in sommige gevallen betaalt u dan een verlaagd btw-tarief! In plaats van de gebruikelijk 21% betaalt u slechts 6% btw over verschillende renovatiewerken. Uiteraard zitten hier een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet het uitsluitend gaan om een privéwoning. Werkt u vanuit huis, dan mag u slechts een gedeelte van uw woning gebruiken voor uw werkzaamheden. Daarnaast moeten de renovatiewerken direct gefactureerd worden naar de eindgebruiker. Dit betekent dat u als eigenaar de kosten voor de werken betaalt. Tot slot is het noodzakelijk dat uw woning ouder dan 10 jaar is. Lees meer over de voorwaarden op vlaanderen.be.

gietvloer offerte

Ontvang meerdere offertes en bespaar

Wilt u binnenkort ook een nieuwe gietvloer laten leggen en daarom meer weten over het verschil in prijs van de verschillende soorten vloeren? Of bent u benieuwd of een polyurethaan gietvloer de juiste keuze is voor uw woonruimte? Schakel dan professionele hulp in! Via ons netwerk komt u in contact met maximaal 5 specialisten uit uw eigen regio. Vul het offerteformulier in en ontvang al snel offertes van specialisten. U ontvangt deze offertes gratis en helemaal vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast. Ook niet als u besluit op geen van de aangeboden offertes in te gaan! Door de prijsopgaven te vergelijken kiest u gemakkelijk voor de vakman met het de laagste prijs en bespaart u al snel 40% op de kosten!