Vind een gietvloer expert in Waasmunster!

Vergelijk offertes van bedrijven uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen
gietvloeren Waasmunster

Gietvloeren Waasmunster

Wilt u uw vloeren in uw huis of bedrijfspand in Waasmunster laten vervangen? Eén van de vloersoorten die steeds meer populariteit krijgt is de strakke gietvloer. Gietvloeren worden meestal gemaakt van een kunsthars (epoxy of polyurethaan), maar ook cementgebonden gietvloeren zijn mogelijk. Gietvloeren hebben een lange levensduur, zijn onderhoudsarm en passen uitstekend in een modern of industrieel interieur.

Dat is nog niet alles!

Op deze pagina leest u alle over de voordelen van moderne pu vloeren. Bent u benieuwd naar de kostprijs van een pu vloer? Wilt u meer weten over het verschil tussen epoxy en polyurethaan? Vraag gratis vrijblijvende offertes aan en kies op basis van prijs en werkwijze de vloerder uit Waasmunster die best bij u past. Door te vergelijke bespaart u tot 40%!

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Zoekt u een moderne en strakke vloer? Steeds meer mensen in Waasmunster kiezen voor een pu vloer omdat gietvloeren uitstekend passen in een moderne woning. De toepassing van kunstharsvloeren (zowel van epoxy als polyurethaan) brengt meerdere voordelen met zich mee. Epoxyvloeren hebben een lange levensduur van minimaal 25 jaar, terwijl u weinig onderhoud hoeft te plegen. Een ander voordeel van epoxyvloeren is dat ze verkrijgbaar zijn in vele kleuren, zelfs met uw bedrijfslogo erin verwerkt. De grootste voordelen van polyurethaan vloeren zijn:

  • naadloos en stijlvol;
  • nauwelijks onderhoud;
  • te combineren met vloerverwarming.

Hoe lang duurt het leggen van een gietvloer?

Het leggen van een epoxyvloer vereist een grote handigheid, u dient hiervoor dan ook de hulp van een erkend vloerder uit Waasmunster in te schakelen. Het leggen van epoxyvloeren kost twee tot vier dagen, afhankelijk van de staat van de ondervloer. Hoewel vrijwel elke ondervloer kan dienen als basis voor de epoxy, is het wel belangrijk dat deze stabiel ligt. Het is dan ook verstandig om wel krimpvoegen aan te brengen in de ondervloeren van epoxyvloeren. Een gietvloer is over het algemeen na 24 uur beloopbaar. Pas na 72 is de volledige draagkracht tot ontwikkeling gekomen. Dan mogen zware machines over de topvloer rijden.

Gietvloer leggen; hoe werkt het?

Een gietvloerexpert legt uit hoe een epoxygietvloer wordt gelegd.

Wat kost een gietvloer?

Het is lastig hier exacte prijzen van gietvloeren te geven. Er zijn namelijk vele soorten gietvloeren en ook verschillende manieren waarop de vloeren geplaatst worden. Het soort vloer bepaalt het grootste gedeelte van de prijs. Elke soort pu vloer heeft een bepaalde dikte die de plaatsingswijze meebepaalt.

De prijs varieert per type gietvloer.

Een polyurethaan vloer begint bijvoorbeeld bij een prijs van €100,- per m² en een epoxyvloer bij een kostprijs van €90,- per vierkante meter. In de volgende prijstabel vindt u een overzicht van gemiddelde prijzen van verschillende soorten gietvloeren. In Waasmunster is de gemiddelde grootte van een vloer 50 m². Daarom vindt u in de tabel ook totaalprijzen van de verschillende gietvloeren van deze grootte.

Gietvloer prijzen

Soort Gietvloer Vanafprijs per m² * Dikte Totaalprijs bij 50 m² *
Polyurethaan €100,- 3-5 mm €5.000,-
Cementgebonden €95,- 4-8 mm €4.750,-
Epoxy €90,- 2-3 mm €4.500,-
Troffelvloer €30,- 5-6 mm €3.000,-
Steentapijt €60,- 6-10 mm €1.500,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoe is de prijs van een gietvloer opgebouwd?

De prijs van een gegoten bovenvloer wordt uit verschillende facetten opgebouwd. De belangrijkste invloedsfactor op de uiteindelijke prijs is het materiaal waar u voor kiest. De expoxyvloer kost bijvoorbeeld €90,- per vierkante meter. Terwijl de cementgebonden variant rond de €95,- ligt. Een andere invloedsfactor is het aantal lagen dat men moet leggen. Ook de gekozen kleur en de staat van de ondergrond is uiteindelijk van invloed. Over het algemeen geldt wel: hoe groter het oppervlak, hoe lager de gemiddelde prijs. Benieuwd naar de prijzen voor een vloerrenovatie bij u in Waasmunster? Vraag dan vrijblijvend enkele prijsopgaven aan van specialisten uit de regio.

Laat ook een moderne epoxyvloer leggen in uw woning.

Vergelijk offertes en vind gemakkelijk de goedkoopste vloerderij uit Waasmunster!

Offertes aanvragen

Soorten gietvloeren

Wij noemden hierboven al dat er verschillende gietvloersoorten bestaan. Zo is er de epoxyvloer en de pu vloer van polyurethaan. Naast deze welbekende opties zijn er echter nog heel wat andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan de cementgebonden gietvloeren. Een cementgebonden oplossing heeft een grotere stevigheid als voordeel, al is de vloer soms net iets minder egaal. Een volgende optie is het steentapijt: door kleine steenkorrels door de hars te mengen, ontstaat er een geheel uniek oppervlak. Een laatste optie waarover wij u verder willen informeren is de troffelvloer. Een troffelvloer is zeer sterk, geluiddempend en krasbestendig, maar heeft geen zelf-nivellerend effect, waardoor soms oneffenheden optreden.

Ga snel naar:  Epoxyvloer  |  Polyurethaan gietvloer  |  Cementgebonden gietvloer  |  Kunstharsvloeren

epoxyvloeren Waasmunster

Epoxyvloer Waasmunster

Overweegt u om voor uw bedrijfspand een polyurethaan vloer te laten leggen? Kies dan voor een epoxyvloer. Epoxy is een vloeistofdichte kunststof polymeer, die veel binnen de industrie gebruikt wordt. Epoxyvloeren hebben als grote voordeel dat het bestand is tegen chemicaliën, en dat het over een grote draagkracht beschikt. Epoxyvloeren worden dan ook regelmatig toegepast bij grote industriële bedrijven. Epoxyvloeren als bedrijfsvloeren vereisen wel een stevige ondergrond, omdat de epoxy niet erg flexibel is (in tegenstelling met pu). Het risico van epoxyvloeren is dan ook dat hier op de langere termijn scheuren in ontstaan. Een ander nadeel van een epoxyvloer is dat deze niet met een vloerverwarming te combineren is. Kijk op wikipedia.org om meer informatie te vinden over epoxy en epoxyvloeren.

Gemiddeld betaalt u voor een epoxyvloer zo’n €90,- per m². Wilt u exact weten wat een gietvloer voor u gaat kosten? Vul dan gelijk het offerteformulier in. U ontvangt dan maximaal 5 vrijblijvende offertes van gietvloerexperts.

Polyurethaan gietvloer Waasmunster

Een tweede materiaal voor het creëren van een kunstharsvloer is polyurethaan, afgekort pu. Pu als basis voor kunstharsvloeren brengt diverse voordelen met zich mee. Zo is een dergelijke kunstharsvloer uitstekend te combineren met een vloerverwarming, en zorgt de pu ervoor dat de topvloer krasvrij is.

Gietvloeren van polyurethaan zijn specifiek ontwikkelt voor particuliere woningen

Het nadeel van pu als basis voor kunstharsvloeren is dat meer tijd kost om deze te leggen. Daarnaast zult u enige stankoverlast ondervinden op het moment dat men de vloeren legt. De kostprijs voor pu ligt iets hoger dan die voor epoxy: per vierkante meter betaalt u gemiddeld een kostprijs van €100,-.

cementgebonden gietvloer Waasmunster

Cementgebonden gietvloer Waasmunster

Wilt u graag de voordelen van een gegoten vloer én de uitstraling van een betonvloer? Cementgebonden gietvloeren met betonlook passen uitstekend in een industrieel vormgegeven interieur. Een vloerder in Waasmunster zorgt er tevens voor dat de cementgebonden vloer naadloos aansluit op bestaande (tegel)vloeren in uw woning.

Cementgebonden gietvloeren bestaan uit meerdere lagen, met daarop een beschermende vloercoating. Voor de coating heeft u keuze uit een glanzende of een matte coating. Omdat cementgebonden gietvloeren een open structuur hebben, zijn ze minder geschikt om in vochtige ruimtes als vloer te dienen. In de badkamer of keuken kiest u best voor een andere gietvloer. Cementgebondenvloeren zijn verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer €95,- per m².

Kunstharsvloeren Waasmunster

De meeste gietvloeren zijn kunstharsvloeren. In deze gietvloeren wordt een kunsthars, zoals epoxy of polyurethaan gebruikt als bindmiddel. Er zijn drie types kunstharsvloeren: pu vloeren, epoxyvloeren en acrylaatvloeren. Deze naadloze vloeren worden niet alleen in woningen, maar ook in bedrijfspanden gebruikt.

Moderne kunstharsvloeren in Waasmunster hebben voor de aanleg een hoge kostprijs omdat het leggen ervan een tijdrovende klus is. Bij de opbouw van een gietvloer moet eerst de ondergrond geschikt gemaakt worden, waarna het kunsthars in meerdere lagen geplaatst wordt. Iedere laag moet minstens één dag drogen. Hoewel het leggen even duurt, geniet u daarna minimaal 25 jaar van een stijlvolle kunstharsvloer.

Wat is een acrylaatvloer?

Zoekt u een gietvloer die snel gelegd kan worden? Overweeg dan een acrylaatvloer. Deze gegoten vloer kan meestal binnen één dag gelegd worden! Net als een pu vloer is een acrylaatvloer een kunstharsvloer die op bijna alle ondergronden gelegd kan worden. Een acrylaatvloer is met een dikte van 3 tot 5 millimeter ook een erg dunne vloer.

Omdat een acrylaatvloer naadloos is, hoopt zich geen vuil op in de naden. Het kuisen van deze vloeren is daarom ook erg eenvoudig en deze gegoten vloer is geschikt voor in de badkamer. Ook zijn extra opties zoals een antislip laag of juist een extra gladde afwerking mogelijk.

pu gietvloer Waasmunster

Alternatieven voor een gietvloeren

Naast een gietvloer kunt u ook nog kiezen voor steentapijt of een troffelvloer. Ondanks dat ze qua uiterlijke veel overeenkomsten kunnen vertonen, zijn dit officieel zijn dit geen gietvloeren. Desondanks beschikken steentapijt en troffelvloeren over vergelijkbare voordelen.

Ga snel naar:  Steentapijt  |  Troffelvloer

Steentapijt Waasmunster

Zoekt u een vloer die u geheel kunt aanpassen aan uw interieur in Waasmunster? Een vloer van steentapijt bestaat uit kleine grindkorrels, die door een epoxy kunsthars verlijmd zijn. Naadloze steentapijt vloeren zijn in iedere kleur of kleurcombinatie verkrijgbaar. U kunt ook zelf verschillende tinten combineren tot uw eigen kleurcombinatie.

Steentapijt gietvloeren zijn slijt- en slipvast, maar voelen wel ruw aan. U heeft keuze uit een open of gesloten structuur, waar bij de laatste een extra egaliserende toplaag aangebracht wordt. Een gesloten steentapijt vloer is ook geschikt voor vochtige ruimtes, zoals de badkamer of als wandbekleding in de douche. Steentapijt is al verkrijgbaar voor €60,- per vierkante meter.

Troffelvloer

Vindt u de grindkorrels van steentapijt te groot? Dan is een troffelvloer de juiste keuze voor u. Een troffelvloer, ook wel mortelvloer, lijkt veel op steentapijt, met als verschil dat bij een troffelvloer het grind fijngemalen is. Dit gemalen grind wordt door een epoxy kunsthars samengevoegd.

Epoxy maakt een troffelvloer erg hard.

Omdat een troffelvloer erg hard is, is zo’n vloer krasbestendig en waterdicht. Daarom zijn troffelvloeren geschikt als vloerbedekking in de badkamer en de keuken. Net als steentapijt is een troffelvloer in verschillende kleurcombinaties verkrijgbaar, waardoor deze gietvloer in iedere woning in de passen is. Daarbij heeft u keuze uit een matte of glanzende afwerking. Een troffelvloer van zo’n 5 tot 6 mm dik heeft u al vanaf zo’n €30,- per m².

Verschillende gietvloerstijlen

Zoals eerder gezegd zijn gietvloeren in vele kleurstellingen en stijlen verkrijgbaar. In Waasmunster wordt vaak voor een gietvloer met betonlook of een witte gegoten vloer gekozen voor de woonkamer. Deze vloeren passen namelijk uitstekend in een moderne woonkamer met een industriële of stijlvolle look. Hieronder leest u meer over gietvloeren met de uitstraling van beton en witte epoxyvloeren.

Gietvloer met betonlook

Kies voor een gietvloer met betonuitstraling om te profiteren van de gemakken van een moderne gegoten vloer met de industriële uitstraling van een betonvloer. Een cementlook is mogelijk met een troffelvloer, cementgebonden vloer of een vloer met epoxy. Pas met deze vloeren wel op dat u geen krassen krijgt door het verschuiven van meubels. Daar staat wel tegenover dat gietvloeren met betonuiterlijk vloeistofdicht zijn en erg onderhoudsvriendelijk. Hoewel u het misschien niet verwacht, voelen gietvloeren warm aan aan uw voeten.

Witte gietvloer

Gietvloeren zijn in alle kleuren verkrijgbaar, maar in Waasmunster wordt vaak voor de kleur wit gekozen. Deze kleur is door de moderne en stijlvolle uitstraling erg populair. Zowel een epoxyvloer als een pu vloer kan in de kleur wit uitgevoerd worden, met de voor een gietvoer onderhoudsarme kwaliteiten. De lichte kleur zorgt er wel voor dat vervuiling sneller zichtbaar is, maar kuisen gaat gemakkelijk met een zachte doek en een speciaal schoonmaakmiddel voor gietvloeren.

Ga ook voor een sterke en stijlvolle epoxyvloer!

Vul uw gegevens in op de offertepagina en vind snel een goedkope vloerder.

Vrijblijvende offertes ontvangen

Welke ondervloer?

Gietvloeren zijn toe te passen op bijna iedere soort ondergrond. Omdat een gegoten vloer in vloeibare staat wordt aangebracht, is het belangrijk dat de ondergrond vlak en stabiel is. Ook moet de ondergrond een goede hechting bieden. Daarom vereist de ene ondergrond meer voorbereidend werk dan de andere.

Hoe zit het met beton als ondergrond?

Beton is erg geschikt als ondergrond, maar een vloerder plaatst een gegoten vloer ook op tegels van natuursteen of chape. Vaak moet de ondergrond dan wel eerst behandeld worden om een goede hechting met de nieuwe gietvloer te verkrijgen. In Waasmunster wordt een vloer meestal op tegels of op een ondergrond van hout gelegd. Hoe dat precies werkt, leest u hieronder.

Gietvloer op tegels

Omdat tegels een stabiele ondergrond vormen, kunnen gietvloeren goed op tegels geplaatst worden. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk dat de tegels helemaal vlak liggen. Als dat niet het geval is, egaliseert een vloerexpert eerst de tegelvloer. Om ervoor te zorgen dat de nieuwe pu vloer zich goed op tegels hecht, zal een vloerder uit Waasmunster de tegels eerst opruwen.

Gietvloer op hout leggen

Wilt u een nieuwe epoxyvloer in de woonkamer laten leggen op hout? Een houten vloer is geschikt als ondergrond voor een gietvloer. De voorwaarde is dan wel dat de houten vloer stevig genoeg is en dat er geen planken losliggen of doorzakken. Ook kan hout door veranderende luchtvochtigheid inkrimpen en uitzetten. Daarom is eerst een extra beschermingslaag nodig voor de gietvloer op hout gelegd kan worden.

epoxyvloer leggen

Toepassingen van gietvloeren

Gietvloeren zijn door hun sterke en onderhoudsvrije kwaliteiten populaire vloeren in alle ruimtes van woningen, maar ook bedrijfspanden in Waasmunster. Gietvloeren zorgen overal in huis voor een strak en modern uiterlijk. Polyurethaan en epoxy zijn zelf geschikt als terrasvloer buitenshuis! Hieronder leest u meer over de toepassingen van gietvloeren.

Ga direct naar:

Gietvloer in de woonkamer

Veel mensen in Waasmunster zoeken een mooie vloer die goed past in een moderne woning. Met een gietvloer geeft u uw woonkamer een strakke look. Gietvloeren zijn wegens hun slijtvaste kwaliteiten ook zeer geschikt voor in intensief gebruikte ruimtes zoals de woonkamer. Een steentapijt vloer met open structuur is minder geschikt voor de woonkamer, omdat deze vloer erg ruw is en lastig schoon te houden. Met een kunstharsvloer moet u oppassen met het verschuiven van meubels, om krassen te voorkomen.

Gietvloer in de badkamer

De meeste gietvloeren zijn van nature vloeistofdicht, zoals een pu vloer en kunstharsvloeren. Dit gecombineerd met het feit dat gietvloeren naadloos worden aangebracht, maakt deze vloeren zeer geschikt om in de douchebak of zelf de gehele badkamer gelegd te worden. Daarnaast geeft een epoxyvloer uw badkamer in Waasmunster een stijlvol aanzien. Een pu vloer voelt warm aan aan uw voeten en kuisen is gemakkelijk. Cementgebonden gietvloeren zijn door de open structuur minder geschikt, maar met een waterdichte vloercoating kan deze gegoten vloer in de badkamer gebruikt worden.

Gietvloer buiten

Veel mensen in Waasmunster weten niet dat sommige gietvloeren ook buiten gelegd kunnen worden. Met een kunstharsvloer binnen en op het terras creëert u een stijlvolle overgang tussen de binnen- en buitenruimte. Het is verstandig om het leggen van een gietvloerterras in de zomer te laten doen, omdat de lagen niet vochtig mogen worden tijdens het drogen. Tijdelijke overkapping is tegen een meerprijs ook mogelijk. Ook mag de ondergrond niet te vochtig zijn, dan hecht de epoxyvloer niet goed.

Wilt u ook een strakke gietvloer in de woonkamer?

Vraag gratis offertes in Waasmunster aan. Vergelijk en bespaar tot 40% op de kostprijs!

Meerdere gratis offertes

Gietvloer in de garage

U had er misschien nog niet bij stilgestaan, maar ook in de garage is een kunstharsvloer erg handig en mooi. Met name pu vloeren of een epoxyvloer zijn sterk genoeg om de zware belasting van een rijdende auto aan te kunnen. Daarnaast zijn epoxyvloeren waterafstotend en veegt u zelfs olie- of verfvlekken gemakkelijk van de vloer af! U onderhoudt een epoxyvloer in Waasmunster eenvoudig. Met af en toe dweilen en elke 10 jaar een nieuwe toplaag geniet u tientallen jaren van uw moderne garagevloer.

Gietvloer in de keuken

Keukenvloeren moeten aan een aantal eisen voldoen. De vloer moet waterdicht zijn, goed tegen spatten en morgen kunnen en daarbij gemakkelijk schoon te maken zijn. Een gietvloer is daarom ook erg geschikt als keukenvloer.

Pu vloeren en epoxyvloeren zijn van nature waterdicht.

Maar ook steentapijt met een gesloten structuur of een troffelvloer zijn geschikt voor in de keuken door hun egaliserende toplaag. Deze vloeren zijn in vele kleurstellingen en -combinaties verkrijgbaar, waardoor u altijd de juiste uitstraling creëert!

Bedrijfsvloeren

Niet alleen steeds meer particulieren, maar ook veel bedrijven in Waasmunster kiezen voor gietvloeren. Epoxy is een erg sterk kunsthars, waardoor epoxyvloeren geschikt zijn voor intensief gebruikte bedrijfsruimtes. Denk hierbij aan magazijnen, technische ruimtes en garages. Maar ook in kantoren en winkels geven hoogwaardige pu vloeren een strak en modern uiterlijk. Daarnaast zijn alle gietvloeren waterdicht en gemakkelijk schoon te houden! Een vloerder plaatst gietvloeren zo snel mogelijk in uw bedrijfspand in Waasmunster.

vloerverwarming gietvloer

Gietvloer en vloerverwarming

Regelmatig krijgen wij van klanten uit Waasmunster de vraag of het een optie is de kunstharsvloer of cementgebonden bovenvloer te combineren met een vloerverwarming. Het antwoord op deze vraagt hangt af van de vloersoort waarvoor u hebt gekozen. Gietvloeren op basis van epoxy kunt u namelijk niet met de verwarming combineren, terwijl pu en met name het steentapijt hiervoor uitermate geschikt zijn. Let bovendien op dat het aanleggen van verwarming vereist dat u de huidige bovenvloer compleet openbreekt. Hierdoor is de prijs aanzienlijk hoger. De combinatie van klussen zal de losse installatieprijs wel verlagen, zeker door de energiebesparing op lange termijn.

Hoe een gietvloer onderhouden?

Veel mensen in Waasmunster kiezen voor een gietvloer omdat deze vloeren nagenoeg onderhoudsvrij zijn. Net als bij iedere vloer is regelmatig stofzuigen of vegen en dweilen nodig, maar bij gietvloeren zijn er verder bijna geen onderhoudswerkzaamheden nodig. Gietvloeren trekken geen vuil aan en dweilen met lauw water is vaak genoeg.

Zitten er toch lelijke vlekken op uw vloer?

Reinig dit dan met een speciaal reinigingsmiddel voor gietvloeren. Gebruik nooit schoonmaakmiddelen met zeep, want deze laten juist een doffe en plakkerige laag achter. Ziet u epoxyvloer en niet meer zo uit als in het begin? Een nieuwe toplaag laat epoxyvloeren er weer als nieuw uitzien voor een lagere kostprijs dan een nieuwe vloer.

Profiteer van het verlaagde btw-tarief

Wilt u een pu vloer laten aanleggen? Bespaar op de kostprijs door offertes te vergelijken van vloerders uit Waasmunster. Wist u dat u daarnaast bij het renoveren van uw woning met een pu vloer profiteert van het lage btw-tarief? Als u woning ouder dan 10 jaar is en u een erkend vakman inschakelt voor de klus, betaalt u slechts 6% btw voor deze klus. Houd er wel rekening mee dat het slopen en de wederopbouw van een woning niet als renovatie beschouwd wordt. Wilt u meer weten over de exacte voorwaarden voor het lage btw-tarief van 6%? Kijk dan op de site van de Vlaamse overheid.

prijs gietvloeren Waasmunster

Bespaar tot 40% door het vergelijken van offertes!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor cementgebonden gietvloeren voor uw woning of bedrijf in Waasmunster? Hebt u een vraag over het verschil tussen epoxy en polyurethaan? Of wilt u weten wat de kostprijs van een steentapijt vloer, een pvc-vloer of een pu vloer voor uw woonkamer is?

Aarzel niet en vraag gratis offertes aan!

Laat uw wensen achter op het offerteformulier en ontvang van maximaal 5 vloerbedrijven uit Waasmunster een gratis prijsopgaaf op maat. Vergelijk de offertes op basis van aanbod en kostprijs en kies zelf de vakman die best bij uw wensen past. Met deze offerteservice bespaart u tot 40% op de klus!

Offertes aanvragen