Vind een gietvloer expert in Zwevegem!

Vergelijk offertes van bedrijven uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Offertes aanvragen
gietvloeren Zwevegem

Gietvloeren Zwevegem

Steeds meer mensen in Zwevegem kiezen voor een gietvloer in huis. Gietvloeren, ook wel epoxyvloeren of pu vloeren genoemd, brengen verschillende voordelen met zich mee. Zo zijn gietvloeren nagenoeg onderhoudsvrij en hebben ze een lange levensduur. U geeft uw woning bovendien een strakke uitstraling met een moderne gietvloer. Op deze pagina leest u alles over verschillende gietvloeren, zoals epoxyvloeren of pu vloeren.

Wat doet een vloerder voor u?

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een cementgebonden vloer in de woonkamer? Wilt u meer weten over het verschil tussen epoxy en polyurethaan? Aarzel dan niet om uw gegevens in te vullen op de offertepagina. Door meerdere offertes te vergelijken, bespaart u tot wel 40% op de kostprijs!

Waarom kiezen voor een gietvloer?

Veel mensen in Zwevegem kiezen voor een epoxyvloer omdat gietvloeren vele voordelen hebben. Het grootste voordeel van pu vloeren is dat deze een zeer lange levensduur hebben. Dit betekent dat u lange tijd profiteert van een optimaal resultaat, zonder slijtage of scheuren. Daarnaast is epoxy zeer onderhoudsvriendelijk. Door de vloer regelmatig te vegen en kuisen met een standaard reinigingsmiddel blijft het oppervlak hygiënisch. U heeft ruime keuze uit verschillende kleurstellingen en designs, zodat u altijd een geschikte vloer vindt. De grootste voordelen van een gietvloer zijn:

  • Onderhoudsvriendelijk
  • Kleuren en designs voor iedere smaak
  • Te combineren met vloerverwarming

Hoe lang duurt het leggen van een gietvloer?

Het leggen van epoxyvloeren is een klus waarvoor u de ondersteuning van een ervaren vloerder uit Zwevegem dient in te roepen. Dit komt doordat elke woning en ondervloer anders is, waardoor de benodigde materialen en technieken verschillen. Het leggen van gietvloeren is een proces dat twee tot vier dagen kost, afhankelijk van de staat van de ondervloeren en de gekozen kunsthars. Na het leggen dient u de vloer nog minimaal 24 uur te laten drogen, en is 48 uur vereist voor de uitharding. Topvloeren van polyurethaan kunt u op vrijwel alle ondervloeren laten aanbrengen, zowel op de begane grond als op verdiepingen.

Gietvloer leggen; hoe werkt het?

Een gietvloerexpert legt uit hoe een epoxygietvloer wordt gelegd.

Wat kost een gietvloer?

Er zijn vele types gietvloeren en ook zijn er verschillende manieren waarop een epoxyvloer geplaatst wordt. De prijs wordt voornamelijk bepaald door het soort vloer. Elk gietvloertype heeft een eigen plaatsingswijze en samenstelling. Daarom varieert de prijs per type vloer. Een steentapijt vloer heeft bijvoorbeeld een kostprijs van €30,- per m². Zoekt u een strakke vloer van epoxy? Die heeft een kostprijs van €90,- per m².

In de volgende prijstabel vindt u van meer verschillende soorten gietvloeren de gemiddelde kostprijs. In Zwevegem worden meestal gietvloeren van ongeveer 50 m² aangelegd. In de rechterkolom ziet u daarom de gemiddelde kostprijs bij een pu vloer van 50 m².

Gietvloer prijzen

Soort Gietvloer Vanafprijs per m² * Dikte Totaalprijs bij 50 m² *
Polyurethaan €100,- 3-5 mm €5.000,-
Cementgebonden €95,- 4-8 mm €4.750,-
Epoxy €90,- 2-3 mm €4.500,-
Troffelvloer €30,- 5-6 mm €3.000,-
Steentapijt €60,- 6-10 mm €1.500,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Hoe is de prijs van een gietvloer opgebouwd?

De prijs voor het laten leggen van gietvloeren in Zwevegem hangen van diverse factoren af. Ten eerste is de gietvloersoort van invloed op de prijs: een cementgebonden gietvloer kost gemiddeld €95,- per vierkante meter. Een volgende invloedsfactor op de prijs is of u de vloer nieuw legt, of bijvoorbeeld op tegels of een andere basisvloer laat aanbrengen. Een derde invloedsfactor is het oppervlak van de woonkamer. Meer weten over de prijs voor een cementgebonden- of epoxyvloer bij u thuis? Vraag dan vrijblijvend enkele offertes aan.

Wilt u een goedkope polyurethaan vloer laten leggen?

Vergelijk offertes en kies zelf de vloerderij met de beste kostprijs!

Offertes aanvragen

Soorten gietvloeren

Naast de verschillende gietvloerstijlen, bestaan er ook meerdere gietvloersoorten. De soort is afhankelijk van het basismateriaal dat men gebruikt voor het maken van het vloeibare mengsel. Voor gietvloeren geldt dat er meestal een kunsthars aan de basis ligt. Zowel epoxy als polyurethaan (pu) vormen veel gekozen basisproducten voor een kunstharsvloer. Er bestaan tevens cementgebonden gietvloeren. Een cementgebonden vloer is technisch gezien niet helemaal een gietvloer, omdat het zichzelf soms niet nivelleert. De cementgebonden topvloer oogt echter zeer warm, en is eenvoudig te onderhouden. Een laatste gietvloersoort die u bij menig leverancier uit Zwevegem kan bestellen is het steentapijt: een toplaag met geïntegreerde steenkorrels.

Ga snel naar:  Epoxyvloer  |  Polyurethaan gietvloer  |  Cementgebonden gietvloer  |  Kunstharsvloeren

epoxyvloeren Zwevegem

Epoxyvloer Zwevegem

Wij noemden hierboven dat voor kunstharsvloeren zowel epoxy als polyurethaan de basis kunnen vormen. Epoxy is een kunststof polymeer met vloeistofdichte eigenschappen. Dit betekent dat epoxy bestand is tegen vrijwel alle chemicaliën, en dat het over een grote draagkracht beschikt. Epoxyvloeren worden daarom veelvuldig toegepast bij bedrijven en openbare ruimtes. Het nadeel van epoxyvloeren ten opzichte van gietvloeren van polyurethaan is dat ze sneller verkleuren. Hierdoor past men epoxyvloeren minder snel toe bij particuliere woningen, en eerder bij ziekenhuizen of bedrijfspanden in Zwevegem.

Let op

Bij het plaatsen van een epoxyvloer dient de ondervloer volledig stabiel te zijn om scheuren te voorkomen. Wilt u meer weten over epoxy en epoxyvloeren? Kijk dan eens op wikipedia.org. Gemiddeld genomen kost een epoxyvloer zo’n €90,- per vierkante meter.

Wilt u exact weten wat een epoxyvloer voor u gaat kosten? Vul dan gelijk het offerteformulier in. U ontvangt dan binnen enkele dagen tot 5 vrijblijvende offertes van gietvloerspecialisten uit uw regio.

Polyurethaan gietvloer Zwevegem

Het alternatief voor epoxy als basis voor gietvloeren is polyurethaan. Polyurethaan (afgekort pu) is eveneens een kunststof polymeer, met harde en flexibele eigenschappen. Gietvloeren van pu werden specifiek ontwikkeld voor de toepassing in particuliere woningen. Dankzij de positieve eigenschappen van pu is een dergelijke kunstharsvloer beter bestand tegen verkleuringen, vlekken en krassen.

Goed te combineren met vloerverwarming

Bovendien is een pu gietvloer te combineren met vloerverwarming en werkt het geluidsdempend. Het nadeel van deze kunstharsvloer is dat het gieten meer tijd in beslag neemt, en dat er sprake is van enige stankoverlast tijdens het leggen. Voor epoxyvloeren bestaan er bovendien meer afwerkingen dan voor pu vloeren. Op wikipedia.org vindt u nog meer informatie over polyurethaan. Een polyurethaan vloer heeft u vanaf €100,- per m².

cementgebonden gietvloer Zwevegem

Cementgebonden gietvloer Zwevegem

Bent u in Zwevegem op zoek naar een gietvloer met een betonlook? Cementgebonden gietvloeren passen uitstekend in een modern en industrieel vormgegeven interieur. Ook is een naadloze overgang met een bestaande (tegel)vloer mogelijk met deze vloer. Daarnaast zijn deze vloeren met cementlook goed met verwarming in de vloer te combineren.

De opbouw van een cementgebonden vloer bestaat uit twee of meer lagen

Op deze lagen wordt vervolgens een beschermende vloercoating aangebracht, die zowel mat als glanzend kan worden uitgevoerd. Omdat de vloer een open structuur heeft, zijn deze vloeren niet geschikt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. U heeft bij een cementgebonden vloer keuze uit een aantal grijstinten en zandkleuren.

U kiest altijd de juiste look voor uw acrylaatvloer door de vele kleurencombinaties waarin deze vloer beschikbaar is. Ook zijn extra opties zoals een antislip laag of juiste een gladde afwerking mogelijk. Een acrylaatvloer is onderhoudsvriendelijk en erg hygiënisch, omdat er geen naden zijn waarin vuil zich ophoopt. Ook kan een acrylaatvloer in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, gebruikt worden. Cementgebondenvloeren zijn verkrijgbaar voor een prijs van ongeveer €95,- per m².

Kunstharsvloeren Zwevegem

Een kunstharsvloer is een vloer waarin kunsthars als bindmiddel verwerkt is. In principe zijn er drie types kunstharsvloeren: pu vloeren, epoxy gietvloeren en acrylaatvloeren. Deze naadloze vloeren worden veel in kantoorpanden of restaurantkeukens gebruikt, maar kunnen ook een strakke en moderne uitstraling geven aan uw woning in Zwevegem.

Stijlvolle kunstharsvloeren hebben een hoge kostprijs omdat het leggen ervan een tijdrovende klus is. De gietvloeren bestaan uit meerdere lagen die ieder een dag moeten drogen. Soms moet ook de ondervloer extra gewapend worden, wat extra tijd kost. U heeft wel keuze uit een breed scala aan kleuren waardoor er altijd een kunstharsvloer is die perfect in uw woning past.

Wat is een acrylaatvloer?

Wilt u graag een gietvloer die snel gelegd kan worden in Zwevegem? Overweeg dan een acrylaatvloer die meestal binnen één dag gelegd kan worden. Net als een epoxyvloer is een acrylaatvloer een kunstharsvloer die op bijna alle ondergronden gelegd kan worden. Met een dikte van 3 à 5 millimeter is een acrylaatvloer erg dun.

pu gietvloer Zwevegem

Alternatieven voor een gietvloeren

Naast een gietvloer kunt u ook nog kiezen voor steentapijt of een troffelvloer. Ondanks dat ze qua uiterlijke veel overeenkomsten kunnen vertonen, zijn dit officieel zijn dit geen gietvloeren. Desondanks beschikken steentapijt en troffelvloeren over vergelijkbare voordelen.

Ga snel naar:  Steentapijt  |  Troffelvloer

Steentapijt Zwevegem

Zoekt u een gietvloer die in iedere kleur verkrijgbaar is? Naadloze vloeren van steentapijt zijn in iedere kleur, of kleurcombinatie te leggen. Een vloer van steentapijt bestaat uit kleine grindkorreltjes die door een epoxy kunsthars gebonden worden. U heeft keuze uit een open structuur, waar de ruimte tussen de korrels niet opgevuld wordt, of een gesloten structuur, die vlakker is.

Steentapijt vloeren zijn slijt- en slipvast, maar kunnen met een open structuur wel ruw aanvoelen. U verwacht het vast niet, maar deze vloer voelt niet koud aan de voeten. Met een gesloten structuur is een steentapijt ook in de badkamer mogelijk, ook als wandbekleding in de douche. Steentapijt is al verkrijgbaar voor €60,- per m².

Troffelvloer

De troffelvloer staat in Zwevegem bekend onder zijn krasbestendigheid en onderhoudsvrije kwaliteiten. Daarnaast beiden deze gietvloeren tal van andere voordelen. Een troffelvloer wordt ook wel mortelvloer genoemd en lijkt veel op steentapijt, maar een troffelvloer bestaat uit fijngemalen grind. Het grind in een troffelvloer wordt door een epoxy kunsthars samengevoegd.

Het epoxy maakt de vloer erg sterk en waterdicht.

Dat maakt dat een troffelvloer ook in badkamers en toiletruimtes mogelijk is. Een troffelvloer past uitstekend in een modern interieur en is in verschillende kleurencombinaties en korrelgroottes verkrijgbaar. Ook heeft u keuze uit een matte of glanzende afwerking. Een troffelvloer is gemiddeld zo’n 5 tot 6 mm dik en heeft u al vanaf zo’n €30,- per m².

Verschillende gietvloerstijlen

Het is u vast al duidelijk geworden dat epoxyvloeren in vele kleurstellingen en stijlen verkrijgbaar zijn. In Zwevegem wordt vaak voor een gietvloer met beton uitstraling of een witte epoxyvloer gekozen. Deze vloeren passen namelijk perfect in een moderne woning met een industriële look. Hieronder leest u meer over de betonlook en witte epoxyvloeren.

Gietvloer met betonlook

Met een gietvloer met betonlook geeft u uw woning in Zwevegem een strakke uitstraling. Cementlook is mogelijk met een epoxyvloer, troffelvloer of cementgebonden vloer. Gietvloeren hebben als nadeel dat er krassen kunnen ontstaan door het verschuiven van meubels. Daartegenover staat ook dat deze vloeren met betonuiterlijkvloeistofdicht zijn en erg onderhoudsvriendelijk. Ook voelen ze niet koud aan aan de voeten. Met een gietvloer krijgt u een natuurgetrouwe beton uitstraling en daarbij alle voordelen van een kunststofvloer.

Witte gietvloer

Hoewel gietvloeren in alle kleuren verkrijgbaar zijn, wordt in Zwevegem meestal voor de kleur wit gekozen. De lichte kleur is door de moderne en stijlvolle uitstraling erg populair. Zowel een pu vloer als een epoxyvloer kan in wit uitgevoerd worden, met de voor gietvloeren kenmerkende naadloze afwerking. Gietvloeren zijn gemakkelijk te onderhouden. De witte kleur geeft een ruimtelijk effect, maar vervuiling is wel sneller zichtbaar. Daar staat tegenover dat reinigen gemakkelijk is met een zachte doek en een speciaal schoonmaakmiddel voor gietvloeren.

Ga ook voor een strakke, onderhoudsvrije epoxy gietvloer!

U vindt snel een vloerder voor een lage kostprijs uit Zwevegem door offertes te vergelijken.

Vrijblijvende offertes ontvangen

Welke ondervloer?

Eén van de voordelen van een deze vloeren is dat ze op bijna iedere soort ondervloer kunnen worden aangebracht. Wel is het zo dat de ene soort ondergrond wat meer voorbereidend werk vereist dan de andere. Het belangrijkste bij het leggen van de vloeren is dat de ondergrond vlak en stabiel is.

Zo is beton geschikt als ondergrond, maar een gegoten vloer kan ook op natuursteen of chape geplaatst worden. Zo lang het natuursteen of chape vlak is en niet loskomt, zijn ze geschikt als ondergrond. Gietvloeren worden meestal op tegels of op hout gelegd. Hieronder leest u meer over vloeren op tegels en hout.

Gietvloer op tegels

Tegels zijn een zeer geschikte ondergrond voor pu vloeren. Voorwaarde is wel dat de tegels vlak liggen. Als dat niet het geval is, moeten de tegels eerst geëgaliseerd worden. Als de niveauverschillen niet al te groot zijn, kan dit met een extra gietlaag als egalisatielaag. Om ervoor te zorgen dat een pu vloer zich goed hecht op tegels, zal een vloerder de tegels eerst opruwen.

Gietvloer op hout leggen

Als een houten vloer voldoende vlak ligt, is deze ook geschikt als ondergrond voor een gegoten vloer. Voorwaarde voor een gietvloer op hout is wel dat de houten vloer stevig genoeg is, en nergens doorzakt. Door veranderende luchtvochtigheid in Zwevegem kan hout inkrimpen en uitzetten. Daarom is het verstandig een vloerder eerst een extra geluidsisolerende laag aan te laten brengen om het hout extra te beschermen.

epoxyvloer in Zwevegem leggen

Toepassingen van gietvloeren

Stevige en onderhoudsvrije gietvloeren zijn in veel ruimtes in uw woning in Zwevegem toe te passen. Overal zorgen gietvloeren voor een strak en modern uiterlijk. Wist u dat polyurethaan en epoxy ook geschikt is voor vloeren buitenshuis? Hieronder leest u meer over welke soorten gietvloeren geschikt zijn in verschillende ruimtes.

Ga direct naar:

Gietvloer in de woonkamer

Gietvloeren zijn wegens hun slijtvaste kwaliteiten zeer geschikt voor intensief gebruikte ruimtes, zoals de woonkamer. Heel wat gietvloeren zijn geschikt voor gebruik in de woonkamer. Uw keuze zal vooral afhangen van de gewenste uitstraling. Kies bijvoorbeeld voor een polyurethaan vloer met een strak uiterlijk van beton of steentapijt met een gesloten structuur. Een open structuur is voor de woonkamer minder geschikt, omdat deze vloer ruw aanvoelt en moeilijk te onderhouden is. Weet u niet of een polyurethaan- of een epoxyvloer de juiste keuze is? Een gietvloerexpert uit Zwevegem geeft graag advies.

Gietvloer in de badkamer

Omdat gietvloeren naadloos wordt aangebracht en waterdicht is, zijn deze vloer erg geschikt voor in de douchebak, of zelfs in de hele badkamer. Daarnaast voelt de vloer warm aan uw voeten aan en geeft een pu vloer uw badkamer een stijlvol aanzicht. De naadloze vloer maakt kuisen erg gemakkelijk. Cementgebonden gietvloeren zijn door de open structuur minder geschikt, maar met een waterdichte coating kunnen ook deze gietvloeren in de badkamer gebruikt worden. Een troffelvloer, epoxyvloer en pu vloer zijn van nature vloeistofdicht.

Gietvloer buiten

Wist u dat een gegoten vloer ook buiten als terras kan toegepast worden? Met kunsthars gebonden gietvloeren binnen en op het terras creëert u een stijlvolle overgang tussen de binnen- en buitenruimte. Er is wel een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Het aanbrengen van de vloer moet in de zomermaanden gebeuren omdat de lagen tijdens het drogen niet vochtig mogen worden. Tegen een meerprijs is het mogelijk de werkruimte wind- en waterdicht te maken. Ook mag de ondergrond niet te vochtig zijn.

Wilt u ook een strakke gietvloer in de woonkamer?

Vraag gratis offertes in Zwevegem aan. Vergelijk en bespaar tot 40% op de kostprijs!

Meerdere gratis offertes

Gietvloer in de garage

Misschien denkt u bij een gietvloer aan een strakke vloer in de woonkamer, maar ook in de garage bieden gietvloeren voordelen. Pu vloeren zijn namelijk erg sterk en kunnen het zware gewicht van een auto goed aan. Ook zijn epoxyvloeren waterafstotend en veegt u zelfs olie of verf zo van de vloer af. Dat maakt ook dat gietvloeren weinig onderhoud vragen. Af en toe dweilen en elke 10 jaar een nieuwe toplaag is genoeg om vele tientallen jaren van uw moderne vloer in de garage te genieten.

Gietvloer in de keuken

De vloer in de keuken moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de vloer waterdicht en gemakkelijk schoon te houden zijn en moet deze goed tegen morsen en spatten kunnen. Dat maakt gietvloeren een uitstekende keuze voor in de kookruimte.

Met name gietvloeren van epoxy en pu vloeren zijn in de keuken geschikt.

Maar ook een troffelvloer of steentapijt vloer met een gesloten structuur zijn door de egaliserende toplaag geschikt voor in de keuken. Deze vloeren zijn in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, waardoor u altijd de juist look vindt!

Bedrijfsvloeren

Niet alleen in een woning, maar ook in bedrijfspanden in Zwevegem worden gietvloeren veel toegepast. Hoogwaardige pu vloeren zijn geschikt voor kantoren en winkels. Omdat epoxy een erg harde kunsthars is, zijn epoxyvloeren vooral geschikt voor ruimtes die zwaar belast worden, zoals magazijnen, garages en technische ruimtes. Met een pu vloer of een epoxyvloer geeft u uw bedrijfspand een strak en modern uiterlijk. Daarnaast zijn deze gietvloeren gemakkelijk schoon te houden en volledig vloeistofdicht!

vloerverwarming gietvloer Zwevegem

Gietvloer en vloerverwarming

Regelmatig krijgen de medewerkers uit ons netwerk in Zwevegem de vraag of het een optie is de gegoten bovenvloer te combineren met een vloerverwarming. Het antwoord hierop is een volmondig ja. Hoewel men niet alle gietvloeren kan combineren is dit in de meeste gevallen wel mogelijk. Met name een troffelvloer of steentapijt vormt een goede combinatie met verwarming in de vloer. Dankzij de open structuur zal de warmte gemakkelijker in huis komen. Hoewel epoxyvloeren vele positieve eigenschappen hebben, is een dergelijke kunstharsvloer niet boven een verwarmingsbuizen te leggen. De prijs voor de verwarming daalt als u een specialist uit Zwevegem tevens de bovenvloer laat aanbrengen.

Hoe een gietvloer onderhouden?

Eén van de grotere voordelen waarom veel mensen in Zwevegem voor gietvloeren kiezen, is dat u op deze vloeren bijna geen onderhoud hoeft te plegen. Gietvloeren trekken namelijk geen vuil of staan aan, en zijn daarnaast waterbestendig en erg sterk. Om de vloer schoon te houden, is regelmatig dweilen wel nodig. Gebruik daarbij nooit een reinigingsmiddel met zeep, zeep laat juist een plakkerige en doffe laag achter op de vloer.

Zitten er toch storende vlekken op uw pu vloer in Zwevegem?

Dan is intensief reinigen met een schrobmachine de enige oplossing. Ziet uw epoxyvloer er niet zo mooi meer uit als in het begin? Met een nieuwe toplaag laat u uw epoxyvloeren er weer als nieuw uitzien.

Profiteer van het verlaagde btw-tarief

U bespaart veel geld op uw nieuwe pu vloer door offertes te vergelijken van vloerders uit Zwevegem. Maar wist u dat u bij het laten plaatsen van gietvloeren in sommige gevallen ook profiteert van een verlaagd btw-tarief? Als uw woning ouder dan 10 jaar is en u een erkend vakman in huurt voor het leveren en plaatsen van de vloer, betaalt u slechts 6% btw voor het renoveren van uw woning. Houd daarbij wel in de gaten dat afbraak en wederopbouw van een woning niet als renovatie beschouwd worden. Wilt u meer weten over het btw-tarief van 6%? Kijk op de site van de Vlaamse overheid.

prijs gietvloeren Zwevegem

Bespaar tot 40% door het vergelijken van offertes!

Heeft u een vraag over het verschil tussen epoxyvloeren en pu vloeren? Bent u benieuwd naar de mogelijkheden en de kostprijs voor het vervangen van uw huidige bedrijfsvloer door een epoxy gietvloer? Of wilt u meer weten over de prijs van kunstharsvloeren met epoxy in uw badkamer of keuken in Zwevegem?

Vraag gratis offertes aan!

Aarzel niet om op de offertepagina uw wensen en vragen achter te laten. Ook met pvc-vloeren is een vloerexpert u van dienst. U ontvangt snel maximaal 5 offertes van vloerders uit Zwevegem. Door deze op basis van prijs en aanbod te vergelijken kiest u zelf de vakman die best bij uw wensen past. Door het vergelijken bespaart u tot wel 40% op de kostprijs!

Offertes aanvragen