Duurzame pvc-vloer laten leggen?

Vergelijk offertes van vloerenspecialisten uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

pvc vloeren Puurs

Pvc-vloeren Puurs

Ga voor pvc-vloeren in Puurs wanneer u een nieuwe, duurzame vloer zoekt. Een pvc-vloer is een kunststof soort en is verkrijgbaar in verschillende vormen. Denk aan klik-pvc, pvc-vloertegels of stroken.

Lees snel verder voor meer informatie over pvc-vloeren, de soorten en het leggen. Wilt u de exacte prijs voor pvc-vloerbedekking weten? Dan vraagt u kosteloos offertes aan. Ontvang van meerdere vakmannen uit Puurs een prijsopgaaf op maat en vergelijk!

Wat is een pvc-vloer?

Pvc-vloeren zijn vloeren die uit kunststof bestaan, maar lijken op hout of beton. Het bestaat uit verschillende lagen, waarvan de toplaag invloed heeft op de slijtvastheid. De gemiddelde dikte van pvc-vloeren is 3 mm. Het is gemaakt als alternatief voor parketvloeren of laminaat. De prijzen van pvc-vloeren in Puurs lopen erg uiteen en starten vanaf €10,- per m², exclusief leggen.

Voor- en nadelen van pvc-vloeren

Pvc-vloerbedekking heeft een aantal voordelen. Niet alleen is het kunststof materiaal sterk en duurzaam, de pvc-vloertegels voelen warm aan en werken geluiddempend. Bovendien is het zeer hygiënisch, waterbestendig en nagenoeg vrij van onderhoud. U combineert pvc-vloertegels als vloerbedekking in Puurs goed met vloerverwarming.

Wat zijn de voordelen?

 • Sterk materiaal
 • Geluiddempend en warm
 • Hygiënisch en onderhoudsvrij
 • Waterbestendig
 • Combineren met vloerverwarming
Pvc-vloeren hebben ook enkele nadelen. Zo zijn de prijzen relatief hoog, kunnen er redelijk snel krassen ontstaan, bijvoorbeeld door zand of steentjes en is het van belang dat de ondervloer volledig egaal is.

Wat zijn de nadelen?

 • Relatief hoge prijs
 • Kans op krassen
 • Egale ondervloer is nodig

prijs van pvc vloer

Wat kost een pvc-vloer?

Het is lastig om te benoemen wat de prijzen van een pvc-vloer zijn, omdat er veel factoren van invloed zijn. De startprijs in Puurs is €10,- per m², exclusief leggen. Pvc-vloerbedekking heeft uiteenlopende prijzen, die onder te verdelen zijn in prijsklassen. Klasse 1 is laag qua prijs en is de goedkope variant. De tweede klasse heeft betere kwaliteit, de prijs ligt rond de €25,- per m². Bij klasse 3 gaat het om topvloeren, geschikt voor intensief gebruik. Deze vloeren zijn hoog qua prijs en verkrijgbaar vanaf €30,- per m².

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Verschillende factoren hebben invloed op de prijs van pvc-vloeren. Denk bijvoorbeeld aan de oppervlakte van de te leggen ruimte, de dikte van het materiaal en de legwijze. Ook de kwaliteit van pvc en of er eventueel een ondervloer geplaatst wordt zijn van belang. Bovendien worden de prijzen ook beïnvloed door het uurtarief van de vakman uit Puurs.

pvc laminaat Puurs

Pvc-vloeren: de soorten

Pvc-vloerbedekking is er in diverse soorten. De type pvc-vloeren waar u uit kiest zijn pvc-laminaat, pvc-tegels, pvc-kliktegels en pvc-vloerstroken. U leest hieronder meer over deze vloersoorten.

Pvc-laminaat

Pvc-laminaat zegt het al, het lijkt erg veel op kliklaminaat en de wijze van leggen. Kliklaminaat is dus praktisch hetzelfde als pvc-laminaat, behalve dat het net een andere samenstelling heeft. In bepaalde gevallen is het nodig om het pvc-laminaat op maat te snijden en losse onderdelen te verbinden. Na het leggen worden er nog plinten geplaatst, die aansluiten op de vloer.

Pvc-tegels

Bij pvc-tegels zijn er 2 manieren van leggen, namelijk los leggen of via het kliksysteem. Los leggen wordt voornamelijk gebruikt op vloeren die intensief gebruikt worden. Ze worden op vlakke, niet indrukbare ondergronden geplaatst, bijvoorbeeld in ziekenhuizen of bedrijfskantines.

Pvc-kliktegels

Dit is een van de eenvoudigste soorten van pvc-vloeren. Pvc-kliktegels zijn namelijk eenvoudig op maat te maken en gemakkelijk te leggen. Het leggen doet een vakman uit Puurs en gebeurd door de tegels in elkaar te klikken. Pvc-kliktegels legt u in principe overal, ook in uw badkamer, mits er een goede ondervloer is.

Pvc-vloer stroken

Pvc-vloer stroken worden met behulp van een zelfklevende lijmlaag op de vloer geplakt. Het is een redelijk simpele manier van pvc-vloeren leggen. Stroken kunnen alleen gelegd worden wanneer de ondergrond volledig droog, vetvrij en vlak is. Zorg dus eerst voor het egaliseren van de ondervloer, alvorens u pvc-stroken laat leggen.

Wilt u weten wat de prijzen voor pvc-vloeren zijn?

Via het offerteformulier vraagt u vrijblijvend offertes aan. Vergelijk en bespaar op de kosten!

Gratis offertes aanvragen

pvc vloer leggen Puurs

Pvc-vloer leggen Puurs: de mogelijkheden

Er zijn verschillende methoden om pvc-vloeren te leggen. Voor het leggen, is het van belang de pvc-vloerdelen te laten acclimatiseren. Laat de pvc-tegels of pvc-stroken zo’n 2 dagen liggen in de ruimte waar het gelegd wordt. Is de ondergrond niet vlak? Dan is het zaak een ondervloer te plaatsen of de grond te egaliseren door een vloerenspecialist.

Wanneer dit allemaal gebeurd is, kan de specialist uit Puurs de pvc-vloer leggen. De methodes die vaak gebruikt worden zijn klik-pvc of verlijmen.

Klik-pvc

De eerste methode is klik-pvc. De naam zegt het al, klik-pvc wordt gelegd met een klik-systeem. Het lijkt dus erg op kliklaminaat. Klik-pvc is zeer geschikt voor gebruik in een appartement, omdat het een hoge geluidsreductie heeft. Pvc-kliktegels zijn in diverse soorten en dessins verkrijgbaar.

Click pvc-vloer leggen: de specialist in actie

Pvc-vloer verlijmen

De tweede methode is een pvc-vloer verlijmen. Belangrijk is dat de ondervloer vlak is. Laat deze dus eerst egaliseren als dit niet zo is. Met verlijmen van pvc-vloertegels of pvc-laminaat creëert u meer stilte in huis. Verlijmen is een specialistisch klusje, laat dit dus over aan een vakman uit Puurs.

Visgraat pvc-vloeren

Een visgraat pvc-vloer verwijst naar het patroon waarin de vloer gelegd wordt. Visgraat is mogelijk met stroken of pvc-laminaat planken, niet met kliklaminaat. De visgraat-methode zorgt voor een luxe uitstraling in uw huis in Puurs.

pvc vloer combineren met vloerverwarming

Extra opties bij pvc-vloeren

Naast de vele soorten, maten en legmethodes, zijn er ook nog extra opties waar u voor kiest. Denk bijvoorbeeld aan de dikte van de pvc-tegels, de kleuren en of u een houtlook of betonlook wilt. Maar ook eventuele vloerverwarming is mogelijk. Lees snel verder voor meer informatie.

Wat moet de dikte van mijn pvc vloerbedekking zijn?

Pvc-vloerbedekking is opgebouwd uit diverse lagen, waarvan de toplaag invloed heeft op de slijtvastheid. Welke dikte u kiest, hangt af van de intensiviteit van het gebruik van de ruimte. In een keuken wordt veel gelopen, dan is het dus slim om een toplaag van 0,6 mm te kiezen. Een berging of zolder worden licht gebruikt, in dit geval volstaat een toplaag van 0,2 mm.

Pvc-vloeren en vloerverwarming

Vloerverwarming combineren met een pvc-vloer? Waarom niet. Pvc is een kunststof dat bekend staat om de goede isolatie en warmtegeleiding. Bovendien is het materiaal, net als kliklaminaat, relatief dun. Hierdoor is de warmteweerstand lager dan bij andere vloeren. Dit zorgt ervoor dat pvc-vloertegels uitstekend te combineren zijn met vloerverwarming. U laat bijvoorbeeld uw badkamer eenvoudig met pvc leggen. Benieuwd naar de prijzen? Dan vraagt u gratis offertes aan.

Pvc-vloeren: welke kleuren zijn er?

Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in tal van soorten. Van lichte tinten tot donkere tinten. Gaat u voor lichte kleuren? Dan zijn wit, lichtgrijs of lichtbruin populair. Lichte vloeren laten de ruimte groter lijken. Liever een donkere pvc-vloer? Dan zijn grijs of mineraalzwart 2 opties. Een donkere vloer staat erg mooi in combinatie met een licht interieur.

Pvc-vloer met houtlook of betonlook?

Een vloer met houtlook of betonlook? Beide zijn mogelijk. Een betonlook geeft uw interieur een unieke uitstraling. Ga voor een lichte of donkere kleur of laat de pvc-vloer leggen in visgraat. Naast beton is de houtlook ook populair, dit komt omdat veel mensen hout associëren met natuurlijk en landelijk. Pvc-vloeren met houtlook zijn in diverse soorten verkrijgbaar, bijvoorbeeld esdoorn of eiken.

Een nieuwe vloer laten leggen in uw woning in Puurs?

Ga voor een duurzame pvc-vloer! Vraag offertes aan voor de mogelijkheden.

Offertes aanvragen

onderhoud van pvc vloer

Hoe onderhoud ik mijn pvc-vloer?

Het onderhoud van een pvc-vloer is eenvoudig. Dit komt omdat nagenoeg alle pvc-vloeren afgewerkt zijn met PU, een laag die slijtage tegengaat. Pvc-vloerbedekking schoonmaken doet u door stofzuigen en dweilen. Het is wel belangrijk om het schoonmaken regelmatig te doen, zodat de levensduur verlengd wordt.

Heeft u net een nieuwe pvc-vloer?

Laat deze behandelen met een speciale polish. Deze polish zorgt dat naden gesloten worden en de vloer een extra beschermlaag krijgt. Hierdoor gaan de pvc-vloertegels langer mee. Dit onderhoud moet ongeveer jaarlijks gedaan worden.

Merken van pvc-vloeren

Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, vormen en kleuren. Echter zijn er ook diverse merken beschikbaar in Puurs. De bekendste merken op een rijtje:

 • Floer: eco-vriendelijke pvc-vloeren van A-kwaliteit. De soort kunststof die zij gebruiken voor hun vloeren is ijzersterk.
 • mFLOR: pvc-vloeren die natuurlijk ogen en amper te onderscheiden zijn van echt hout.
 • Moduleo: goede kwaliteit pvc-vloeren in combinatie met natuurlijke producten en innovatie.
 • Gelasta: vooral gericht op een goede prijs/kwaliteitverhouding. Gelasta heeft oneindig veel soorten in hun assortiment.
Als u op zoek bent naar een goede pvc-vloer, let dan op het DIBt-keurmerk. DIBt staat voor Deutsche Institut für Bautechnik en is een organisatie dat voldoet aan strenge voorwaarden voor het produceren van grondstoffen voor in de bouw.

Pvc-vloer zelf leggen of uitbesteden?

U heeft de mogelijkheid om pvc-vloeren zelf te leggen in uw huis in Puurs. Dit is een goedkope optie, als u weinig budget heeft. Het is echter wel aan te raden om een dergelijke klus door een vloerenspecialist te laten doen. Een expert heeft ervaring met het leggen van dergelijke kunststof vloeren, bovendien beschikt hij over de juiste kennis en materialen om de klus snel te klaren. Uw vloer wordt op deze manier professioneel gelegd en wordt er rekening gehouden met uw wensen. Daarnaast heeft u ook garantie op het leggen.

Waarom een pvc-vloer laten leggen door een vakman?

 • Kennis en ervaring
 • Juiste materialen
 • Professioneel en snel gelegd
 • Garantie

prijzen van pvc vloeren

Goedkope pvc-vloeren Puurs? Vergelijk offertes en bespaar!

Wilt u een goedkope pvc-vloer laten leggen in Puurs? Dan heeft u ruime keuze. Pvc-vloeren zijn in allerlei soorten en vormen te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan klik-pvc, pvc-tegels of pvc in het wit of grijs.

Meer weten over de kosten van pvc-vloeren?

Via het offerteformulier vraagt u kosteloos offertes aan. U ontvangt van een aantal specialisten uit Puurs een offerte op maat die aan uw wensen voldoet. Door de offertes onderling te vergelijken, kiest u zelf welke vloerenspecialist de klus komt doen. Bovendien bespaart u op de kosten! Ons netwerk bestaat tevens uit gietvloeren specialisten.

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!