Duurzame pvc-vloer laten leggen?

Vergelijk offertes van vloerenspecialisten uit ons netwerk en bespaar tot 40%!

Gratis offertes vergelijken

pvc vloeren Zwijndrecht

Pvc-vloeren Zwijndrecht

Bent u uw oude vloeren zat en op zoek naar een onderhoudsvrije en duurzame vloer? Dan kiest u voor pvc-vloeren in Zwijndrecht. Een pvc-vloer is gemaakt van kunststof en is in allerlei verschillende soorten verkrijgbaar: van klik-pvc, pvc-tegels tot pvc-stroken en pvc-laminaat. U leest op deze pagina alles over pvc-vloeren, welke soorten er zijn en hoe het leggen in zijn werk gaat.

Maar wat zijn de kosten van pvc-vloeren?

De kosten verschillen erg en zijn uiteenlopend. Prijzen starten bij €10,- per m². Bent u benieuwd naar de exacte prijs? Wilt u meer informatie over pvc-vloerbedekking? Vraag dan nu gratis offertes aan. Vergelijk de ontvangen offertes en bespaar!

Wat is een pvc-vloer?

Een pvc-vloer is een vloer die voornamelijk uit kunststof bestaat, maar lijkt op hout. Het is een kunststof parketvloer, gemaakt van verschillende lagen pvc. Gemiddeld hebben pvc-vloeren een dikte van 3 mm dik. Pvc-vloerbedekking is ontworpen als alternatief voor laminaat of parket. De kosten van pvc variëren en worden door allerlei factoren beïnvloed.

Voor- en nadelen van pvc-vloeren

Waarom u voor een pvc-vloer moet kiezen voor uw woning in Zwijndrecht? Pvc-vloeren zijn van kunststof en hebben diverse voordelen. Zo is zijn pvc-vloertegels sterk en duurzaam. Het materiaal werkt geluiddempend en voelt warm en comfortabel aan. Bovendien is pvc-vloerbedekking waterbestendig, hygiënisch en onderhoudsvrij. Een pvc-vloer is uitstekend te combineren met vloerverwarming, hierdoor is het materiaal ook zeer geschikt voor uw badkamer in Zwijndrecht.

De voordelen:

 • Sterk en duurzaam
 • Geluiddempend
 • Warm en comfortabel
 • Waterbestendig en onderhoudsvrij
 • Goed in combinatie met vloerverwarming
Helaas hebben pvc-vloeren ook een aantal nadelen. Zo is pvc-vloerbedekking prijziger dan laminaat. Daarnaast ontstaan er relatief snel krassen en is het van belang dat de ondervloer volledig egaal is.

De nadelen:

 • Prijzig
 • Snel krassen
 • Egale ondervloer vereist

pvc vloer prijs

Wat kost een pvc-vloer?

De startprijs van pvc-vloeren in Zwijndrecht is €10,- per m². Echter loopt de prijs nogal uiteen voor een pvc-vloer. Pvc-vloerbedekking is globaal in te delen in 3 prijsklassen. Klasse 1 is het goedkope pvc, geschikt voor licht woongebruik. Gemiddelde prijs? €10,- tot €20,- per m². Gaat u voor klasse 2, dan zijn dit betere kwaliteitsvloeren met volop keuzemogelijkheden. De gemiddelde prijs is tussen de €20,- en €30,- per m². In klasse 3 vallen topvloeren, deze zijn geschikt voor intensief woongebruik en verkrijgbaar in elk design of elke kleur. De prijzen liggen boven de €35,- per m², exclusief leggen.

Welke factoren beïnvloeden de prijzen?

Er zijn diverse factoren die de prijzen beïnvloeden. Onder andere de kwaliteit van pvc, maar ook de levensduur van het materiaal en de oppervlakte van de ruimte waar het gelegd wordt, spelen mee. Daarnaast wordt de prijs ook door de legwijze, de dikte van het materiaal en een eventuele ondervloer beïnvloed. Tot slot hebben de arbeidskosten van de vloerenspecialist uit Zwijndrecht ook invloed op de prijs.

pvc laminaat Zwijndrecht

Pvc-vloeren: de soorten

Als het op pvc-vloerbedekking aankomt, zijn er diverse soorten te onderscheiden in Zwijndrecht. Met soorten worden de types bedoeld. Zo kiest u bijvoorbeeld uit pvc-laminaat, pvc-tegels of pvc-kliktegels. Ook is het mogelijk om pvc-vloer stroken te laten leggen. Lees hieronder meer over de soorten pvc-vloeren.

Pvc-laminaat

De naam ‘pvc-laminaat’ zegt het eigenlijk, het lijkt erg veel op kliklaminaat. Hoe komt dit? Omdat het op precies dezelfde manier als kliklaminaat gelegd wordt. Het pvc-laminaat moet wel op maat gesneden worden. De op maat gesneden stroken of tegels moeten met elkaar verbonden worden, zodat er een strakke vloer ontstaat. Na het leggen worden er plinten geplaatst.

Pvc-tegels

Pvc-tegels worden ofwel los gelegd of via het clicksysteem vastgemaakt. Losliggende tegels worden op een vlakke, niet indrukbare ondergrond gelegd. Dergelijke pvc-tegels worden vaak gebruikt bij intensief gebruikte ruimtes, zoals bedrijfskantines of industriële ruimtes.

Pvc-kliktegels

Pvc-kliktegels zijn eenvoudig op maat te maken. Na het op maat maken, is het gemakkelijk om de pvc-kliktegels in elkaar te klikken. Click pvc-vloeren zijn niet alleen eenvoudig te leggen, het is ook nog eens simpel om ze te verhuizen en te verwijderen. Laat een ondervloer leggen en u kunt uw pvc-kliktegels overal kwijt.

Pvc-vloer stroken

Pvc-vloer stroken zijn voorzien van een lijmlaag die zelf kleeft. Na het verwijderen van de folie, worden de pvc-vloer stroken rechtstreeks op de vloer geplakt. Let op: pvc-vloer stroken kunnen alleen gelegd worden als de ondervloer volledig vlak, vetvrij en droog is.

Benieuwd naar de prijzen van pvc-vloeren in Zwijndrecht?

Vraag offertes aan via het offerteformulier en bespaar op de prijs!

Gratis offertes aanvragen

pvc vloer leggen Zwijndrecht

Pvc-vloer leggen Zwijndrecht: de mogelijkheden

Pvc-vloeren leggen kan op verschillende manieren. Belangrijk is sowieso om de vloer te laten acclimatiseren. Dit doet u door het materiaal 48uur in de ruimte te laten liggen waar de pvc-vloer gelegd gaat worden, bijvoorbeeld in de woonkamer of badkamer. Als de ondergrond van de huidige vloer niet vlak is, wordt er een ondervloer gelegd door de vloerenspecialist uit Zwijndrecht om de ondergrond te egaliseren. Vervolgens zijn er verschillende methoden, namelijk klik-pvc of pvc-vloer verlijmen. Uw pvc-vloer zelf plaatsen of laten leggen door een specialist? Het is raadzaam om dit door een specialist te laten doen. Hij beschikt over de juiste kennis en ervaring, waardoor de klus snel geklaard is.

Klik-pvc

Klik-pvc is uitermate geschikt voor gebruik in appartement. Dit komt omdat het een hoge geluidsreductie heeft. De diktes variëren tussen de 8 en 10 millimeter. Pvc-kliktegels zijn verkrijgbaar in hout, steen en fantasie dessins.

Click pvc-vloer leggen: de specialist in actie

Pvc-vloer verlijmen

Bij verlijmen wordt de pvc-vloer volledig verlijmd op een vlakke ondervloer. Het is wel belangrijk om eerst de vloer te egaliseren. Het verlijmen van pvc-vloertegels zorgt voor meer stilte dan een zwevende vloer. Laat het verlijmen van pvc-vloeren over aan een specialist uit Zwijndrecht.

Visgraat pvc-vloeren

Visgraat verwijst simpel gezegd naar het patroon waarin de pvc-stroken of het pvc-laminaat gelegd wordt. De visgraat methode geeft een chique uitstraling aan uw ruimtes in Zwijndrecht. In principe is het mogelijk om met iedere soort pvc, van pvc-stroken of pvc-planken een visgraat te leggen, behalve kliklaminaat. Belangrijk is dat de pvc-vloeren uit meerdere lagen bestaan, want de dikte is bepalend voor de slijtvastheid van de visgraatvloer.

pvc vloer en vloerverwarming

Extra opties bij pvc-vloeren

Naast het legpatroon en de soort vloer zijn er ook nog extra opties waar u uit kiest bij pvc-vloerbedekking. Denk aan de dikte van de pvc-vloer, of de vloer in combinatie met vloerverwarming. Maar ook de kleuren en of u voor een houtlook of betonlook gaat. De extra opties:

 • De dikte van de pvc-vloerbedekking
 • Vloerverwarming
 • De kleuren
 • Houtlook of betonlook?

Wat moet de dikte van mijn pvc vloerbedekking zijn?

Pvc-vloeren bestaan uit verschillende lagen, waarvan de toplaag uit diverse diktes bestaat. De toplaag heeft invloed op de slijtvastheid van de pvc-vloerbedekking. Wat voor pvc-vloer met toplaag u laat leggen, hangt af van hoe intensief de pvc-vloer gebruikt wordt. Bij zwaar gebruik, zoals een keuken of woonkamer is 0,55 tot 0,7 mm gewenst. Bij licht gebruik gaat u voor een toplaag tussen de 0,2 en 0,3 mm. Hoe hoger de dikte, hoe hoger de prijzen.

Pvc-vloeren en vloerverwarming

Een pvc-vloer leggen in uw woning in Zwijndrecht in combinatie met vloerverwarming is goed mogelijk. Pvc-vloeren staan erom bekend dat ze optimaal warmte geleiden en goed isoleren. Pvc-laminaat is relatief dun, waardoor de warmteweerstand lager is. Er zitten diverse voordelen aan vast. Zo bespaart u energie, wordt de ruimte gelijkmatig verwarmd en is er geen ondervloer nodig. Wilt u de prijs weten? Vraag dan offertes aan via het offerteformulier.

Pvc-vloeren: welke kleuren zijn er?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden qua kleuren. Zo kiest u voor lichte pvc-vloeren of donkere pvc-vloeren. Onder lichte kleuren vallen lichtgrijs, lichtbruin, wit of een onopvallende houtlook. Lichte vloeren zijn populair, omdat de ruimte groter oogt. Gaat u voor donkere kleuren, dan bestaan onder andere grijs, mineraalzwart en antraciet tot de mogelijkheden. In combinatie met de juiste meubelen is een donkere vloer een mooie optie.

Pvc-vloer met houtlook of betonlook?

Het is ook een optie om pvc-vloerbedekking in een hout- of betonlook te leggen. Een betonlook is mogelijk met planken of tegels en geeft een authentieke uitstraling aan uw interieur. Een betonnen pvc-vloer is verkrijgbaar in lichte of donkere kleuren of in visgraat.

Daarnaast is houtlook ook populair. Niet voor niets, want veel mensen houden van een klassieke houten vloer. Een houten pvc-vloer is dan de uitkomst, want deze is een stuk vriendelijker in prijs. Houtlook is in ontelbare dessins verkrijgbaar, van licht tot donker en van esdoorn tot eiken. Bent u benieuwd naar de prijzen? Neem dan contact op via het offerteformulier.

Op zoek naar een onderhoudsvrije en duurzame vloer in Zwijndrecht?

Laat een pvc-vloer leggen in uw interieur. Vraag offertes aan voor de exacte prijzen.

Offertes aanvragen

pvc vloer onderhoud

Hoe onderhoud ik mijn pvc-vloer?

Pvc-laminaat wordt vaak voorzien van een PU-afwerking. Deze laag gaat slijtage tegen. Dit zorgt ervoor dat pvc-vloeren eenvoudig in onderhoud zijn. Schoonmaken doet u door enkel te stofzuigen en te dweilen. Onderhoud en schoonmaken is wel belangrijk. Laat bijvoorbeeld na het leggen de vloer behandelen met polish. Zo sluiten de naden en krijgt de pvc-vloer een extra beschermlaag. Zorg dat dit onderhoud jaarlijks gedaan wordt, zodat de levensduur van de pvc-vloer verlengd wordt.

Merken van pvc-vloeren

Er zijn diverse bekende merken in Zwijndrecht wanneer het gaat over pvc-vloeren. Lees hieronder meer:

 • mFLOR is een groot merk. Vloeren van mFLOR zijn amper te onderscheiden van echt hout. Dankzij de productiemethode zijn de pvc-vloeren zo natuurlijk mogelijk.
 • Gelasta is een merk dat veel soorten pvc-vloeren heeft. Ze hechten waarde aan prijs-kwaliteit.
 • Moduleo heeft echte kwaliteit pvc-vloeren. Zij combineren natuurlijke producten met innovatie, hierdoor bent u altijd verzekerd van kwaliteit en schoonheid.
 • Floer gaat voor A-kwaliteit, de producten worden eco-vriendelijk geproduceerd in Nederland. De pvc-vloeren van Floer zijn van ijzersterk kunststof.
Let bij de aanschaf van een pvc-vloer op het DIBt-keurmerk. DIBt is een Duitse organisatie en heeft de strengste norm van Europa als het aankomt op het produceren van grondstoffen.

Pvc-vloer zelf leggen of uitbesteden?

Een nieuwe pvc-vloer aangeschaft, maar gaat u dit zelf leggen of besteed u dit uit aan een vloerenspecialist uit Zwijndrecht? Het is mogelijk om dit zelf te doen, pvc-laminaat of klik-pvc is namelijk redelijk eenvoudig te leggen. Toch is het aan te raden de legklus uit te besteden aan professionals.

Waarom uitbesteden?

Omdat vloerenspecialisten uit Zwijndrecht de juiste kennis en ervaring hebben over het leggen van pvc-vloeren. Bovendien heeft u op deze manier garantie op de vloer en weet u zeker dat het professioneel gelegd wordt. Heeft u bepaalde wensen? Geef dit dan aan, dan wordt daar rekening mee gehouden.

Heeft u toch liever een gietvloer? Ga dan naar de pagina over gietvloeren.

pvc vloeren prijzen

Goedkope pvc-vloeren Zwijndrecht? Vergelijk offertes en bespaar!

Goedkope pvc-vloeren kopen en laten leggen in uw huis in Zwijndrecht? De opties zijn veelzijdig. Er zijn diverse soorten pvc-vloeren verkrijgbaar. Van pvc-laminaat en klik-pvc tot pvc-tegels. Bovendien is het aanbod qua kleur ook groot. Wit, grijs of met een houtlook of betonlook.

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen van een pvc-vloer? Wilt u weten wat de kosten zijn voor het leggen? Vraag dan nu offertes aan via het offerteformulier. U ontvangt van diverse specialisten uit Zwijndrecht een prijsopgaaf op maat. Vergelijk onderling en bespaar op de kosten!

Vraag nu gratis en vrijblijvend offertes aan!